“BAKE OFF VLAANDEREN Altijd Feest !” , of toch bijna ...
Wie het Tv programma op de voet heeft gevolgd zal met dit boek, ook los van de recepten die er uitvoerig in beschreven staan, de koning te rijk te zijn.
Na wat beelden van benodigdheden en ingrediënten komt er , eens de inhoudstafel de revue gepasseerd, al de eerste (groeps) foto van de kandidaten aan.
Waarna Trien, Jan, Peter, Greet, Jara, Philip, Patricia, Jaline ( de winnares, foto boven), Tine en Lorentia, geflankeerd door hun eigen beeltenis, mogen uitleggen waar hun passie voor het bakken vandaan komt.
Na alweer een groepsfoto- allen gehuld in lange 'Bake Off Vlaanderen' schort deze keer- komen 'de host ' Wim Opbrouck en 'de jury' Regula Ysewijn en ' Herman Van Dender' in het vizier.
Voor wie niet mocht weten wat die in het dagelijkse leven doen, ook daar staat een woordje uitleg bij.
Wie alleen in de recepten van “ Bake off Vlaanderen, altijd feest “ geïnteresseerd is, kan al best doorspoelen naar bladzijde 33.
Als straffe expert zelfs naar pagina 52, waar het eerste recept uit grootmoeders keuken staat te blinken.
Maar omdat u best goed voorbereid aan de start komt, verwijzen wij u dus naar blz.33, waar u al meteen (2 hele en 1 gebroken ) eieren voor uw geld krijgt (afgebeeld).
De recepten staan opgedeeld in 4 hoofdstukken :
Grootmoeders Gebak
In de Koekjestrommel
Feest in de Tuin
Zin in Hartig.
Wij gaan even kijken bij hoofdstuk 1, Grootmoeders Gebak, en zien op pagina 74
“ Apfelstrudel met Rozijnen “ staan.
Leuk om dit eens zelf ( lees onze partner, tevens onze website fotografe ) uit te proberen.
Ondanks we bij het bakken geen last hebben van een hyperkinetisch rondhuppelende Wim Opbrouck , ziet het er toch een beetje moeilijker uit dan gedacht.
Vooral het filodeeg blijkt een moeilijke klant te zijn.
Filodeeg is immers heel kwetsbaar, droogt snel uit, waardoor het makkelijk afbrokkelt.
Het is dunner dan bladerdeeg, maar dan weer krokanter.
Alleen al aan de opmaak van de recepten zien we , dat ze van de hand zijn van Ilse D'hooge, wat ons later in de colofon bevestigd wordt.
De Libelle kok en culinair journaliste heeft al meer kook- en bakboeken op haar naam staan.
Haar kook- en bakkunsten evenaren zal dus niet meteen lukken, maar geeft toe het resultaat van onze “ Apfelstrudel met Rozijnen “ ( op het oranje bord ) oogt alvast goed.
En het smaakte nog goed ook.
Vooral de rozijnen, maar daar zijn we sowieso al zot van.
(willy van bouchaute)
(anne-marie couliez)
“ BAKE OFF VLAANDEREN , Altijd Feest “ is uitgegeven door Angèle / Standaard Uitgeverij ism. SBS en The Great British Bake Off.
Recepten/foodstyling & bakwerk : Ilse D'Hooge
Foodfotografie : Bas Bogaerts & Thomas Sweertvaegher.
Reportagefotografie : Thomas Sweertvaegher & Greetje Van Buggenhout.
Cover-en vormgeving binnenwerk : Koen Bruyneel.
ISBN 978 90 223 3667 0
prijs : 24,99 euro.