• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

Heerlijke gerechtjes bij de openingsreceptie van Horeca Expo 2019.

Signatuur : Seppe Nobels.

37 en vader van 2 jonge dochters.

Die wil je uiteraard gezond laten eten.

De chef van het restaurant “ Graanmarkt 13 “ in Antwerpen kiest dan ook resoluut voor seizoensgebonden groenten en fruit, gekweekt door telers uit de buurt.

De 3 hapjes, die hij op “ Chef's Place” in Flanders Expo bracht, zetten al meteen de toon.

Het tweede hapje : witloof met gebrokkelde geitenkaas, crème van rode biet, za'atar, limoen, granaatappel en kervel, was zelfs een topper.

Bij de 4 gerechten uit de “Walking Lunch” viel dan ook nog eens op : “ de carpaccio van portobello champignons ( foto boven links ) met walnoot, pas de bleu kaas uit Gent, tuinkers en gepekelde zilver ui, veldsla, mierikswortel-spinazie mayonaise.

Dat de “NorthSeaChef “ ook nog eens een open lasagne van Noordzeekreeft ( foto boven rechts ) , compote van aardpeer en jus van citroen tijm op het menu zette, werd meer dan geapprecieerd.

De rijstpap met 'krokant van bruine suiker' , witte chocolade ijs, Limburgse appel in elixir d' Anvers geflambeerd, merengue en zeste van bio-citroen was een afsluitertje van heel hoog niveau.

 

 

 

Dat Ben Weyts , Vlaams Minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport, zich al gans zijn leven inzet voor het welzijn van de dieren is geweten.

Dat hij om dat nobele doel te onderstrepen, bij de opening van Horeca Expo een schort van de firma “Foie Royale “ uit het Duitse Cloppenburg zou aantrekken, werd niet zo meteen verwacht.

Bij monde van algemeen directeur Joeri Groot kwamen we te weten dat er eerder al via de ambassade contacten waren geweest, maar dat de minister 'himself' in Gent promo zou komen voeren voor zijn product, nee dat had hij in de verste verte niet verwacht.

Geassisteerd door Sven ( Sven en Ben ) Ornelis geeft de minister in onderstaand interview een beetje tekst en uitleg.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)