• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

We hebben nog altijd moeite om alle letters in het woord voluit te schrijven.

Dat komt omdat we uit die goeie ouwe tijd komen , waar het ' not done ' ( onthou deze woorden ) was om dan ook maar één vloek op de maatschappij los te laten.

Het werd je al meteen door pa en ma ingeprent , en later door de meester en de pastoor nog wat dieper doorgedrukt.

Beter een goeie Hasselt jenever achteroverslaan, en eens goed met je 'kneuten' tegen de muur te slaan dan je woede uit te schreeuwen met woorden die in die tijd al niet te koosjer klonken.

 

 ( foto's Tien om te zien / met dank aan Guy Broeckhove ) 

 

We herinneren ons Bieke Ilegems nog van jaren terug , de tijd van de ' Manhattan ' in Leuven en de opnames aldaar van ' Tien om te Zien ' .

Om Willy Sommers en Bea Van Der Maat , die het programma daar 's avonds presenteerden , overdag niet te veel te belasten werden dan maar , om de artiesten bij de repetities aan te kondigen , twee stand-in 's ingelast. Er werd gekozen voor Guy Broeckhove , nog altijd een goeie vriend van ons , en Bieke Ilegems.

We herinneren ons ook nog dat Guy er op een dag alleen voor stond , en Bieke naar huis was getrokken , omdat ze zich niet al te goed had gevoeld.

Beetje vreemd dat we dat nu nog weten.

Aan dat ' zich niet al te goed voelen ' , denken we nu opnieuw , zovele jaren later terug , bij het doorlezen van het boek van haar hand , dat hier voor ons ligt.

Al gaat het hier eerder over ' zich niet goed genoeg voelen ' , en het één al snel leidt tot het ander , en hoe een mens daar mee om gaat.

' F*cking Perfect ' ( het derde boek al voor Bieke Ilegems ) voelt aan als een les psychologie waar je wel een tijdje mee zoet bent , en waaraan je , mits wat goede moed, heel wat kan opsteken, zeker wanneer je de 287 bladzijden heelhuids doorkomt.

Het boek kreeg als ondertitel ' Inspiratie voor een leven vol zin , ziel en sprankel ' mee.

Beginnen met het oefenen van de kleermakerszit en uitgroeien tot een volwaardige

' yogi ' , of toch niet , want dat zou net ietsje te perfect zijn.

Een dikke middelvinger aan alles wat perfect is , of hoort te zijn.

' Vroeger was ik een 'seut' , maar nu laat ik niet meer over me heen lopen ' , na het omslaan van de laatste pagina , weet u hoe het moet.

'Ooit wou ik iedereen behagen ( hier heet het ' pleasen ' ) , nu ga ik gewoon mezelf zijn ' , Bieke geeft de tips , aan u om er iets mee te doen.

36 Hoofdstukken tellen we in het boek , het één al wat dieper gaand dan het ander.

Met heel wat ' Engelstalige benamingen , zoals ' I kid you not ' en ' work in progress', en ' messy ' , nee niet die van PSG.

Meerdere hoofdstukken kregen zelfs een Engelstalige titel mee : het begint al met

' Your Mess is your message ' en naast ' F*ck Perfect ' , krijgen we ook nog ' Please no Pleasen ' te zien , net als , ' Embrace Yourself ', ' The Voice ', ' Crash Boom Bang ' , ' Wake Up ' , ' Butterfly ' , ' Soultribe ' , ' Shifting Shit ' en ' F*ck Perfect books / lives '.

Voor wie daarbij niet zonder woordenboek Engels-Nederlands kan , ' K.ten Bruggencate- A.Broers ' is nog altijd één van de betere.

Afsluiten doet Bieke met een gemeend ' Dank je wel ' , aan de kinderen , de eigen man , familie en vrienden om haar te blijven steunen , ook al heeft dit boek velen van hen heel wat energie en veel geduld gekost.

We rekenen daar na het aandachtig lezen van ' F*cking Perfect ' ook u als lezer bij.

Wanneer u tegen Oudejaar helemaal mee wil zijn, kan u beter vandaag al naar de boekhandel.

' F*cking Perfect ' is uitgegeven bij ' Houtekiet ' , ISBN 978 90 8924 985 2

richtprijs : 22,99 euro.

Heeft u nog een plaatsje onder de Kerstboom , niets houdt u tegen !

(willy van bouchaute)