• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

Een baas ( Ivan De Keyser , vooraan op de foto ) die heel dicht bij zijn mensen staat , een enthousiast team dat hem nauw omringt, een gedreven commercieel manager ( Esther Bracke , gans links op de foto ) met boordevol vernieuwende ideeën , dat zijn meteen al drie pijlers die garant staan voor de stabiliteit van het bedrijf ( Breydel ) .

Als het over ambachtelijke en oven gebakken delicatessen van puur Belgisch varkensvlees gaat , dan komt men sowieso aan de Legen Heirweg , 2 , in Gavere terecht.

Waarom zou men over de grenzen heen gaan zoeken wanneer er zoveel hoogwaardige en lekkere producten in het eigen land te vinden zijn ?

Daarmee is de toon van ' Lekker Lokaal ' , het nieuwe exclusieve kookboek dat donderdagvoormiddag in het Beleveniscentrum van Breydel in Gavere aan de pers werd voorgesteld , meteen gezet.

 

 

Naast uitgeverij Lannoo verlenen zo maar liefst 24 bedrijven van bij ons hun medewerking aan het verhaal.

Een verhaal om ' u ' tegen te zeggen.

Vooreerst, dichtbij is goed voor het klimaat , verder , je weet wat je eet , verser en gezonder, en ook nog , je steunt de lokale economie.

Het vlees op je bord wordt sowieso al gekweekt door lokale varkenshouders , en het varkensvoeder en de varkenskweek zit hooguit 25 kilometer verderop.

In het vakjargon heet dat : de korte keten met alles in eigen handen.

 

 

Als ambassadeur van ' Lekker van bij ons ' kiest Breydel ' voor 55 gerechten , met niet alleen het eigen ' Breydel ' , maar ook met andere , al dan niet bekende, streekproducten.

Zo passeren onder andere de welbekende namen van Jules Destrooper , Gandaham, Vondelmolen, en Inex de revue.

Maar ook Biscuiterie Grillet en Schapenmelkerij Bosschelle , bedrijven met toch ietwat minder grote bekendheid bij het grote publiek.

Achter de samenstelling van de gerechten zit een gans team , met name het Breydel kookteam dat zijn ( hier op bovenstaande rechtse foto ) : Dany De Schutter , huischef Erik Campens, Katrien Velghe en chef Dietrich Degrave van Landgoed Den Oker.

Die gerechten werden dan redactioneel bewerkt en verzameld door Eshter Bracke , hier op de linkse foto in 'coronaproof' gesprek met 'Breydel 'zaakvoerder Ivan De Keyser.

Naast de gerechten maakt u in het boek ook kennis met de historiek van Breydel , en die brengt u meer dan u ooit had gedacht.

De keuze voor ' Lannoo ' als uitgeverij was evident , gezien de eerdere goede samenwerking in 2014 , toen Breydel en Lannoo samen het Breydel Hapjesboek op de markt brachten.

Hou vanaf 1 januari 2022 ook de Spaaractie van Breydel in de gaten.

Bij diverse slagerijen en supermarkten krijg je als consument bij aankoop van 200 gr Breydel een sticker die je op een spaarkaart kan kleven.

Een volle spaakaart ( 20 stickers ) kan je bij een Breydel verkooppunt inruilen voor het kookboek ' Lekker Lokaal ' .

Het boek kan u uiteraard ook ( vanaf nu ) kopen of bestellen in de boekhandel

ISBN 978 94 014 8031 1

info & contact : www.breydel.be

(willy van bouchaute )