• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

De Gouden Micro die Tylaine , de organisatrice van vanavond, hier in de hand houdt zwiert ons meteen terug naar de jaren zestig.

De Gouden Micro was toen een wedstrijd voor beat- en rockgroepen met preselecties over het ganse land, een soort Humo’s Rockrally avant la lettre, zeg maar.

Wij herinneren ons nog die van 1965, die gewonnen werd door de Gentse Paramounts, en waar “Sylvesters Team” met ene Sylvain Van Holme ( Walace Collection, Two Men Sound ) derde werd.

Gouden tijden waren dat.

En laat het net die tijden zijn, die Tylaine Van den Broeck met haar kledinglijn “The Vinyl Collection “ hier vanavond in “ Villa Monte “ in Heist-op-den-Berg wil neerzetten.

Niet alleen de micro is van goud, maar ook de handen die hem hier vasthouden.

Naast het meesterlijk bespelen van pianotoetsen (Tylaine is één van 's lands beste pianistes) toveren haar ranke vingers ook nog eens pareltjes van designjurken te voorschijn.

De kledij die de kleine groep genodigden vanavond te zien krijgt is op zich al knap, maar ook over het totale concept van de avond is heel goed nagedacht.

Kijk maar eens wat hier zoal op de tafel ligt : retro pick-up, oude vinylsingles, rustieke platenhoezen en een pancarte met Maureen, het gezicht van de collectie.

Met Flower (Power) krans in het haar!

De toon en de kleuren zijn nu al gezet.

 

 

“ Maison Tylaine “.

De naam alleen al klinkt als muziek in de oren.

Wanneer de dames van “ISQ” dan ook nog eens de cello en de violen bovenhalen raakt men al snel in hogere sferen.

Terwijl de mannequins backstage alle ritsen nog eens smeren , zorgen de klassiek geschoolde dames  frontaal voor enkele heerlijke deuntjes.

Anna Buevich, Marina Lepesevich, Melissa Schaak en Ekaterina Berezan Ene zagen er bovendien stuk voor stuk beeldig uit in hun designjurkjes van “ Maison Tylaine”.

Nooit eerder was het zo aangenaam wachten op het verschijnen van de eerste mannequin.

 

 

Bringing on back the good times ( The Love Affair, 1969 )

Naar analogie van de hit van deze Londense Pop, Rock en R&B band “The Love Affair” past bovenstaand plaatje wonderwel in de tijdsgeest van de Jaren 50, 60 en 70.

“Ik haalde bij het maken van “The Vinyl Collection, summer 2016” mijn inspiratie uit allerlei objecten uit die jaren, zoals platenhoezen, platenlabels...  “ verduidelijkt Tylaine ons in onderstaand interview.

“Ik wou naast de muziek altijd al iets met mode doen, en mede door mijn deelname aan het televisieprogramma “ De Bedenkers“ raakte alles in een stroomversnelling” , gaf de talentvolle artieste uit Heist-op-den-Berg ons nog mee.

Na het voltooien van haar studies pianiste aan het Antwerpse Conservatorium, volgde Tylaine nog een modeopleiding aan het “ Syntra “ en droomde al gauw van een eigen collectie. 

Het resultaat ziet u op de foto hierboven.

Met schitterende stoffen en unieke designs, en alles doet ze zelf : ontwerpen, snijden en naaien en zorgen dat haar product bij de mensen komt.

En wie haar kledij koopt heeft een quasi uniek exemplaar bemachtigd, want per maat worden er maar 3 stuks vervaardigd.

Als u kadert tussen maatje 36 en 42, kan u vandaag al naar de “ Scoop “, de design store in de Kloosterstraat 66 in Antwerpen die de kledij van“ Maison Tylaine” in haar rekken heeft hangen.

Op de foto  Laura Theys ( model ) , Laura Riemis ( Miss Global Belgium 2014 ), Kiani Plattenbos (Miss Globe Belgium 2015), Vicky Vanhaeke (in december nog vierde op de Miss Heritage World-verkiezing in Zuid-Afrika) en Marina Lepesevich ( die even de viool aan de kant zette en mee de catwalk sierde).

 

 

 Tijdens de pauze vult Paolo met plezier nog eens de glazen.

Terwijl violiste Melissa Schaak een meer dan goed oog heeft in de symphatieke Italiaan uit Sardinië, heeft celliste Ekaterina Berezan Ene vooral de lens van onze fotograaf in de gaten.

Niels Boutsen ( Stoomboot ) trekt zich daar allemaal niet veel van aan en vergast de genodigden op enkele leuke liedjes met heerlijke zinnetjes zoals : “de vrouwen van mijn vader” en “ de mannen van mijn moeder”.

Vanavond mag overal een hoekje af.

 

 

 In de het tweede gedeelte zien we nog meerdere knappe creaties de ronde doen, waarin nu ook Naomi Evrard en Chancel De Gloria (bekend van de Miss Fashion verkiezing) hun opwachting maken ( eerste en tweede van links).

Ook het gezicht van deze zomer 2016 collectie, Maureen Komeenszien ( gans rechts ) mocht ter afsluiting even de rode loper op.

Al zal een carrière als mannequin niet zo direct voor haar zijn wegelegd, vrezen we.

Maar geen mooier snoetje om deze campagne kracht bij te zetten als dat van haar.

 

 

Na afloop klinkt Tylaine op een meer dan geslaagde avond.

Hier samen met hartsvriendin Inja Van Gastel, die ooit zelf nog met een eigen collectie uitpakte, maar nu alleen nog met haar partner Maurice Engelen.

Tylaine gaat trouwens binnenkort ook weer achter Maurice aan de piano zitten bij de geplande concerten van “ Praga Khan “ komende herfst.

Ook Barbara Dex en David Vandyck werden in Villa Monte gespot donderdagavond.

“ The Vinyl Collection “.

Niet te evenaren, het geluid dat uit die groefjes komt.

(willy van bouchaute)

(foto’s : ivan bracke)

 

Klik HIER voor de FOTO'S

 

Maison Tylaine " The Vinyl Collection " summer 2016 deel 1

Maison Tylaine " The Vinyl Collection " Summer 2016 Deel 2

Maison Tylaine " The Vinyl Collectio " Summer 2016 interview Tylaine Van den Broeck