• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

Dat het spandoek hier vanavond op de persvoorstelling niet helemaal gespannen staat is niet zo erg.

Die spanning komt er wel op zaterdag 7 ( van 14u tot 23u ) en zondag 8 december ( van 11u tot 19 u ) in het Kasteel van Saffelaere, waar de vzw.Champagnefeesten.nu er voor de eerste keer met haar Champagnefeesten neerstrijkt.

Voorzitter Bernard Vandamme vond de locatie waar woensdagavond de persconferentie doorging ( ' A Propos ' Wooncultuur, Denen, Lochristi ) zo te zien al meteen top.

Waarop bestuurslid Annemie Van Bambost hem schijnt te willen zeggen : “ Wacht maar tot u het decor van Het Kasteel van Saffelaere ziet.

Voor Annemie is dat niet nieuw, want voor ze naar Oostende trok, baatte ze samen met haar partner al een horecazaak uit in Lochristi.

Na tien jaar champagnefeesten organiseren aan de kust ( Bredene, Oostende en Nieuwpoort ) wordt er nu, na proefdraaien in Aalst-Erembodegem, opnieuw gekozen voor een unieke locatie in het binnenland, en wat voor één.

 

 

Wanneer je met een 'eigen gekozen' champagne komt aandraven bij een ervaren kenner als Herman Windey - al decennia lang joviaal en stijlvol gastheer van een hoog staand gastronomisch restaurant en dito feestzalen - dan laat je de baas best eerst eens proeven.

Aan de glimlach achteraf te zien is de “ Henry David Heucq” uit Fleury-La Rivière(Marne) helemaal goed bevonden.

Kasteelgastvrouw Petra en dochter Amber zijn het op afstand volmondig eens.

Deze champagne komt uit één van de 7 champagnehuizen, die op 7 en 8 december in Het Kasteel van Saffelaere zullen aanwezig zijn.

Degusteren, aankopen, mogelijkheden genoeg.

Het Kasteel van Saffelaere zorgt bovendien voor heerlijke oesters, kaasboordjes, croque monsieur, garnaalkroketjes en allerlei zoetigheden.

Bovendien is er op zaterdag om 18 u een Champagne Menu en op zondag van 9 tot 11u een luxe Champagneontbijt.

Om in te schrijven, of voor alle verdere info , klik hier : https://champagnefeesten.nu/event-saffelaere

 Bellen kan ook op : 0476/76 32 40

(reportage : willy van bouchaute)

(foto's : anne-marie couliez)

 

Niet alleen de organisatie doet haar best om de beurs te doen stralen, ook de standhouders laten zich niet kennen.

Laten we stellen dat Horeca Expo meer dan ooit door haar schoonheid imponeerde, los van alle, al even hoogstaande, activiteiten die er omheen werden gebouwd.

“ Duurzaamheid “ was het woord dat Dirk van Roy, de CEO van 'Easyfairs' bij zijn openingsrede in de mond nam, en dat werd hier heel correct ingevuld.

 

 

 

In “Chef's Place “, traditiegetrouw gesitueerd achteraan hal 8, werden bij middel van doorschijnende gordijnen eilandjes gecreëerd.

Wij houden van 'ietsje meer open' , maar dat is natuurlijk een eigen mening.

“ Dit is echt Chef's Place “, zei Seppe Nobels, chef van “ Graanmarkt 13 “ in Antwerpen, ons wanneer we hem bij de openingsreceptie interviewden.

 

 

Wat voor de bezoeker hoogst interessant is, is dat de meeste exposanten hun vaste stekje hebben op de beurs.

Je kan er dus zo naartoe wandelen.

We vinden dat heel goed bekeken, want “ Time is money “, en al zeker voor een ondernemer die door de week maar één dagje vrij heeft.

Maar ook voor ons, die als journalist wel eens wil weten wie bv. Luc (Morel) van ' Caves St-Amand naar Gent heeft meegebracht om zijn product te promoten.

En ook, of de mannequin van Daisy ( De Cooman, Aseq ) er nog altijd een goed oog in heeft.

Het resultaat hoort en ziet u in de video onderaan deze reportage.

 

 

Op de stand van “Maes Inox” (hal 5) schenkt Marie (Hierbas de Las Dunas) de bezoeker een heerlijke Gin uit, op basis van kruiden, geteeld in de achtertuin van “Pure C”, het paradepaardje van Syrco Bakker in Cadzand.

In hal 1 presenteert Janne uit Boom dan weer de allernieuwste frikandel van “Mora”, ook al een Hollands product.

 

 

Café World & Nightlife” - zo staat het in het grondplan- heeft ook één en ander te bieden.

Nu het “ Urthel” bier van Hildegard niet langer in de brouwerij van “La Trappe” wordt gebrouwen, hebben de Noorderburen dan ook maar haar stand op Horeca Expo ingepikt.

Allé, “ingenomen” is ook goed.

“Nu er “ Nightlife “ in de locatietitel staat, moeten we dat toch een beetje inkleuren”, zullen ze bij brouwerij Lindemans gedacht hebben.

Met “ burlesque “ danseres en "jaren 30"- tafereeltjes.

In de video onderaan ziet u alles “bougeren”.

Michaël Nosges komt al 25 jaar- u leest het goed - naar de Horeca beurs in Gent.

Bitburg is niet bij de deur, maar hun “Birburger” bier kennen we hier allemaal.

Gebrouwen volgens het Duitse “Reinheitsgebot” en dus kwalitatief helemaal in orde.

Michaël heeft schoon volk meegebracht naar Flanders Expo.

We moeten daar toch eens mee praten, auf Deutsch, dachten we zo.

Het gesprek en nog zo veel meer, vatten we samen in de hier onderstaande video.

(willy van bouchaute)

(foto's : anne-marie couliez)

 

 

 

 

Heerlijke gerechtjes bij de openingsreceptie van Horeca Expo 2019.

Signatuur : Seppe Nobels.

37 en vader van 2 jonge dochters.

Die wil je uiteraard gezond laten eten.

De chef van het restaurant “ Graanmarkt 13 “ in Antwerpen kiest dan ook resoluut voor seizoensgebonden groenten en fruit, gekweekt door telers uit de buurt.

De 3 hapjes, die hij op “ Chef's Place” in Flanders Expo bracht, zetten al meteen de toon.

Het tweede hapje : witloof met gebrokkelde geitenkaas, crème van rode biet, za'atar, limoen, granaatappel en kervel, was zelfs een topper.

Bij de 4 gerechten uit de “Walking Lunch” viel dan ook nog eens op : “ de carpaccio van portobello champignons ( foto boven links ) met walnoot, pas de bleu kaas uit Gent, tuinkers en gepekelde zilver ui, veldsla, mierikswortel-spinazie mayonaise.

Dat de “NorthSeaChef “ ook nog eens een open lasagne van Noordzeekreeft ( foto boven rechts ) , compote van aardpeer en jus van citroen tijm op het menu zette, werd meer dan geapprecieerd.

De rijstpap met 'krokant van bruine suiker' , witte chocolade ijs, Limburgse appel in elixir d' Anvers geflambeerd, merengue en zeste van bio-citroen was een afsluitertje van heel hoog niveau.

 

 

 

Dat Ben Weyts , Vlaams Minister van Onderwijs, Dierenwelzijn en Sport, zich al gans zijn leven inzet voor het welzijn van de dieren is geweten.

Dat hij om dat nobele doel te onderstrepen, bij de opening van Horeca Expo een schort van de firma “Foie Royale “ uit het Duitse Cloppenburg zou aantrekken, werd niet zo meteen verwacht.

Bij monde van algemeen directeur Joeri Groot kwamen we te weten dat er eerder al via de ambassade contacten waren geweest, maar dat de minister 'himself' in Gent promo zou komen voeren voor zijn product, nee dat had hij in de verste verte niet verwacht.

Geassisteerd door Sven ( Sven en Ben ) Ornelis geeft de minister in onderstaand interview een beetje tekst en uitleg.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

 

 

 

 

Ondanks een overwinning in de ploegkoers op dag 5, zullen Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande op de slotdag pas tweede eindigen.

Iljo Keisse , hier als winnaar van een derny reeks op zaterdag, zal op zondag met Mark Cavendish als ploegmaat zelfs net niet het podium halen.

Van de eindwinnaars van de 79-ste Gentse Zesdaagse Kenny De Ketele- Robbe Ghys kunnen we u helaas – wegens niet conforme pas van onze fotograaf/cameraman – geen beelden laten zien.

 

 

Van organisator Rob Discart, die al uitkijkt naar de tachtigste editie volgend jaar, hebben we wel beelden.

Zijn terugkijk op deze editie hoort u in het interview onderaan.

Geen babbel van Stéphanie Clerckx met Patrick Lefevere dit jaar in het Gentse Kuipke.

De “Deceuninck-Quick Step” manager liet de Zesdaagse deze keer links liggen voor een trip naar de Malediven.

 

 

Vaste gasten op zondag zijn Praga Khan frontman Maurice Engelen, maar ook Koen Buyse van “Zornik”.

Deze laatste zit ook een beetje in de wielerwereld.

Compagnon en vriend Ludo Dierckxsens legt in onderstaand interview uit hoe dat zit.

En ex-profvoetballer en trainer Hugo Broos stond hier vorig jaar nog op het middenplein, maar bekijkt nu de renners vanuit de tribune.

 

 

Opvallende aanwezigen op de Zesdaagse in Gent waren de Deense vrienden John en Thomas.

Voor John is het al de derde keer dat hij erbij is, Thomas komt hier voor het eerst.

Beiden komen voor Iljo ( Keisse ) , en hopen dan ook dat die straks wint.

Ze vliegen vannacht nog terug naar Kopenhagen, maar niet vooraleer de laatste coureur hier over de meet komt.

Paulette is 84, en al gans haar leven bezeten door de wielersport.

“Meer nog”, zegt haar dochter Linda, ze fietst nog alle dagen, en kan nog met gemak een tocht van 50 km aan !“

Of ze de namen van alle coureurs die hier rondrijden kent ?

Niet van allemaal, maar toch heel wat !

 

 

Gelukkig dat ze hem in Gent graag zien, Garry Hagger.

Want aan de bel trekken betekent tournee generale.

Begin daar maar aan met zo'n vol huis als nu in het Kuipke.

Geen bloemen na afloop voor Benny, de man die zo'n 50 maal per avond pendelt tussen het Kuipke en het Sint-Pietersstation.

“Maar er is ook niemand die mij ooit heeft geïnterviewd” , hoorden wij hem toevallig zeggen toen hij midden in de nacht één van de laatste gasten in het Vip-Café kwam oppikken.

Gelukkig hadden de batterijen van onze microfoon en camera nog voldoende kracht om daar nu toch iets aan te doen....

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

 

 

 

 

 

 Intussen kennen alle sponsors en coureurs hem.

"En ook hun vrouwen", zegt hij er grinnikend bij.

Iedereen die op het ovaal moet, kan niets anders dan hem passeren.

Zondag zal hij geen stem meer hebben, maar Guy (De Kee) probeert ons toch te woord te staan.

Denis Herman, de man met de twee voornamen, heeft als omroeper op de piste nog een langere staat van dienst.

Wanneer Nico ( De Muyter ) – want ze doen het met zijn tweeën – is het even tijd voor een koffie bij Frank van Puro in het Vip- Café.

Tijdens de ploegkoers hebben de bloemenmeisjes Lenka en Shari ook wat vrije tijd.

Voor ons de ideale kans om de camera op hen te richten

 

 

Wanneer Jo (Planckaert) present tekent in het Kuipke is het altijd lachen geblazen.

Met hilarische momenten en ook een leuke anekdote in het interview onderaan.

Met de steun van zijn boezemvrienden Thoma Pieters (Immo) en Jan Vermeulen ( burgemeester van Deinze /Nevele ) .

Ondertussen heeft Laura Lynn het publiek tijdens de pauze opgewarmd, en staat Willy Heneusse klaar om zijn trofee aan de winnares van zijn eigen grote Prijs te overhandigen.

 

 

Op dag 4 was het de beurt aan Sylver ( Silvy De Bie ) om het publiek muzikaal in te pakken.

Met zelfs bloemen en een kus van Mark Cavendish als beloning.

“ En zeggen dat ik die niet eens ken “ , zegt knappe Silvy ons in onderstaand interview.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

 

 

 

 

 

 

Hoeveel pech kan een organisator - los van het leed van de betrokkenen zelf - wel hebben ?

Na de vreselijke valpartijen op dag 1, was het vandaag weer prijs.

Bij de G-sporters ditmaal.

Zo iets hakt er, met nog 4 dagen te gaan, natuurlijk stevig in

Het was ontzettend druk woensdagavond op en rond de Gentse velodroom, dus velen waren getuige van het gebeuren.

Ditmaal werd de wedstrijd zelf niet stilgelegd, maar uit respect voor de betrokkenen, besloot men het entertainment tijdens de pauze – in dit geval het optreden van Coco Junior – toch te schrappen.

 

Coco Jr. had heel wat begrip voor de situatie, zo blijkt uit het interview dat we later op de avond met de ex-Dinky Toy frontman hadden.

Het ijsje dat hem door Gerry in het Vip-Café werd aangeboden was ook al een eerste troost.

 

Ondertussen werd er in de wandelgangen op geen worst of hamburger min of meer gekeken.

“Waar blijft mijn hamburger”, zien we de klant zo denken, terwijl de knappe bazin vooral oog heeft voor de lens van onze fotograaf.

 

9 jaar lang al schenkt Frank Penninckx in het Vip Café heerlijke en pure 'Puro' koffie.

Vandaag komt zijn lieftallige echtgenote Sandra eens kijken hoe hij dat doet.

Niet om mee een handje toe te steken, en dat is maar ook goed, want gisteren was de arbeidsinspectie hier al op bezoek.

Voor Christ Schepens van de Feestarchitect is het de eerste keer dat hij de volledige 'loge' catering doet op de Zesdaagse.

Miss België ( nog tot 11 januari 2020 ) Elena Castro Suarez mocht even komen proeven, en zag er na afloop nog altijd even mooi en gezond uit.

Wij gaan vanavond nog eens kijken in het Gentse Kuipke, en brengen u morgen opnieuw wat mooie beelden mee.

Geniet intussen maar van onderstaand sfeerbeeld !

(willy van bouchaute)

(foto's: ivan bracke)

 

 

Ondanks de beste voorbereiding, heeft een mens lang niet alles onder controle.

De openingsdag van de Gentse Zesdaagse 2019 werd ontsierd door een paar valpartijen, waarvan men hoopte dat die nooit zouden gebeuren.

Eerst was er de val van Marc Cavendisch.

Gelukkig vielen de gevolgen hierbij nog mee.

Erger was het gesteld met Gerben Thijssen, die even later op quasi dezelfde plaats zwaar ten val kwam.

De impact was hierbij zo groot dat de organisatie besloot om de wedstrijd stil te leggen.

Gelukkig kwam er later in de nacht het nieuws dat de toestand van de getroffen renner stabiel was.

Vanmorgen heette de diagnose : gebroken ribben, gebroken sleutelbeen en 3 bloedingen in de hersenen.

We hopen dat het met Gerben terug helemaal goed komt.

 

In de loop van de avond, nog voor het nieuws van de valpartijen ons bereikte trokken we met onze cameraman doorheen de piste en monteerden vandaag voor u de beelden.

(willy van bouchaute)

(camera : ivan bracke)

 

 

Wie volgend jaar de centrale hal van de wereldvermaarde kunstbeurs BRAFA in Tour & Taxis Brussel binnenstapt zal er niet kunnen naast kijken.

De imposante unieke en originele restanten van de Berlijnse muur - die elk 3,8 x 1,2 meter groot zijn en 3,6 ton wegen- worden er geveild voor het goede doel.

De volledige opbrengst gaat zelfs integraal naar vijf goede doelen ( verenigingen en museum ) die actief zijn in het onderzoek naar kanker, de integratie van personen met een handicap en – uiteraard - het behoud van ons artistiek erfgoed.

'Brafa' viert dit jaar haar 65-ste editie, en dan mag een mens al eens met iets straf uitpakken.

De stukken werden al in 2018 aangekocht, met de gedachte in het achterhoofd dat op 9 november 2019 de dertigste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur zou worden herdacht.

De stukken zijn afkomstig van de “Hinterlandmauer”, de 68 km lange muur die het gebied aan de Oost – Berlijnse kant afsloot.

Het waren de strijdkrachten van de voormalige Duitse Democratische Republiek die hem ontmantelden.

Aan beide zijden zijn ze versierd met graffiti en anonieme tags uit verschillende tijdperken.

De muur kwam er in de nacht van 12 op 13 augustus 1961 en moest een halt toeroepen aan de massale oversteek van Oost-Berlijners, Oost-Duitsers en zelfs Oost-Europeanen naar het Westen.

Bij het neerhalen van de muur in de historische november dagen, 28 later in 1989, trokken duizenden mensen ( ' die Mauerspechte ' ) met hamers en pikhouwelen naar Berlijn om een stukje van de roemruchte muur als souvenir mee naar huis te nemen.

Er zitten vandaag de dag vele van die stukken in privécollecties en ook wel op symbolische plaatsen, maar volledige stukken, en al zeker van die ordegrootte als hier op 'Brafa', zijn een zeldzaamheid.

'Brafa' is in tegenstelling tot de meeste grote kunstbeurzen in de wereld, een vzw. ,en geen commerciële onderneming.

De veiling van deze waardevolle restanten van past dus volledig in haar DNA.

(willy van bouchaute)

Brafa ( Brussel Art Fair )

van 26.01.2020 tot 02.02.2020

Tour &Taxis

Havenlaan,88, 1000 Brussel.

www.brafa.art

 

 

Organisator Rob Discart (Golazo ) is een attent man.

De ruime raadszaal van het Gentse Stadhuis zat gisteren bij de persvoorstelling van de komende Gentse Zesdaagse afgeladen vol.

Niet evident om dan onmiddellijk een overzicht te hebben op wie daar allemaal zit.

Dat onder andere, Stan TournéFerdi Van Den Haute (ex profrenner ) en Patric Joos ( chef veiligheid ) in Robs speech en in volle publiek een naamgericht dankwoordje mochten ontvangen, doet die mensen deugd.

Meer nog, zoiets blijft hangen.

Ook de nieuwe schepen van Sport van de stad Gent ,Sofie Bracke, werd hartelijk in het team rond de Zesdaagse welkom geheten.

Voor de dame is het de eerste Zesdaagse waar ze nu wel heel dicht bij betrokken wordt.

Al is het wielrennen niet helemaal nieuw voor haar, zegt ze ons in onderstaand interview.

De Gentse Zesdaagse blijft altijd wel iets speciaals hebben, de piste op zich is met zijn 166m en steile bochten al uniek.

Nergens vind je een sfeer zoals die in het Gentse Kuipke, met een middenplein dat volks gehouden wordt , en waar elke zitplaats hoog in de tribune zicht heeft op de volledige piste.

“Enig in de wereld”, gaf een fiere Rob Discart dinsdagmiddag nog mee.

En dan is er nog het deelnemersveld om u tegen te zeggen.

Christophe Sercu heeft, in navolging van zijn betreurde vader Patrick, zijn uiterste best gedaan om de komende week de toppers naar het Citadelpark te halen.

Met als absolute uitblinkers het duo Iljo Keisse- Mark Cavendish.

De wereldkampioenen ploegkoers Roger Kluge- Theo Reinhardt zijn er ook.

Een regenboogtrui zien rondrijden op de piste, het geeft het gebeuren nog een extra dimensie.

Ketelke rijdt weer met zijn compagnon van vorig jaar, Robbe Ghys.

Ook daar wordt met plezier naar uitgekeken.

Het volledige deelnemersveld en programma ziet u bij de link onderaan.

Er wordt (op zondag) afscheid genomen van de renner Moreno De Pauw, er is de recordpoging van Victor Campenaerts op de 5000 m met staande start, er is de Memorial Patrick Sercu (op vrijdag) met een aparte ploegkoers.

De pauzes worden gevuld met optreden van Coco Jr. (dinsdag), Laura Lynn (woensdag), Silvy De Bie (vrijdag) en Garry Hagger (zaterdag)

De dames, met Kirsten Wild, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky als grootste namen, geven er op vrijdag een lap op, naast de Belisol Ladies Tophy, het damesomnium op zaterdag.

Op woensdag zijn de G-sporters aan zet.

Traditiegetrouw is er vooraf ook nog de Toekomstzesdaagse, die nu als AVS-Cup U23 geafficheerd staat.

En dank zij de Brouwerij Haacht en Suez zal u nu uit recycleerbare bekertjes kunnen drinken, die u in speciale containers zal kunnen deponeren.

Benieuwd hoe dat gaat.

Voor alle verder info en tickets : https://www.z6sdaagse.be/en/homepage/

(willy van bouchaute)

(camera : luc van vreckem)

 

 

 

Schatten, men vindt ze niet alleen op zolder, maar soms ook op rommelmarkten.

30 Belgische franken diende men er destijds voor neer te tellen.

Nu moesten de auteurs van “ De Zomer van 1939 “ er 75 euro voor ophoesten.

Marktkramers zijn 'de dag van vandaag' ook niet van gisteren.

De “ Guide du pneu de Michelin Belgique-Luxembourg-Hollande 1938-1939 “ ligt immers niet zomaar te rapen op elke hoek van de straat.

Gelukkig keken Jana en Marnix niet op een euro, anders was dit juweeltje

De Zomer van 1939 , een tijdreis door België met de Guide Michelin “, het boek dat nu voor ons ligt, er nooit gekomen.

Eens van de markt thuis, vielen er nog een dozijn briefjes met annonces uit kranten en waardevolle aantekeningen voor hun voeten neer.

In moeilijk leesbaar handschrift, maar interessant genoeg om uit te zoeken of het 'Plaza Hotel. Le Zoute s./Mer nog altijd over alle moderne comfort van toen beschikt, en of daar iemand nog weet heeft van ene Richard Bolle, die toen bereikbaar was via het telefoonnummer 168.

En of dat überhaupt nog bestaat.

Na een jaar 'research' begon het echtpaar – met z'n twee is altijd leuker - aan een wonderbaarlijke tijdreis doorheen het België van 80 jaar geleden.

Het resultaat is verbluffend.

Waar heeft 'de tand des tijds' het meest toegeslagen, wat staat nog overeind na een vijf jaar durende wereldoorlog, waarvan men toen dacht dat die er nooit zou komen? Zou er nog een (sterren) chef in grootvaders sterrenpotten roeren ?

Met de ' Guide du pneu ' in de hand trokken Jana & Marnix naar Bastogne, Blankenberge, Brugge, Gent en Antwerpen, reden door ' de Walen ' ( hopelijk zonder veel erg ) van La Roche over Rochefort naar Han-sur-Lesse, om te eindigen in Sankt-Vith.

Meestal - gids in de hand - met open armen ontvangen, maar af en toe ook wel eens in de kou – wat komen jullie hier eigenlijk doen - op het terras gezet.

Het is het niet, maar het boek leest als een thriller.

'In één ruk uitlezen', het gebeurt niet zo vaak dat we dit doen, maar nu dus wel.

Er moet enorm veel tijd in gekropen zijn om dit boek tot stand te brengen, maar het resultaat mag er zijn..

Voelen we nu niet bij het lezen van dit boek ( met prachtige vergelijkende foto's van vroeger en nu ) een golf vol nostalgie over ons heen lopen?

Wij, als kind van net na de oorlog.

We herinneren ons nog het dorpsplein met kiosk en de bomen met hun voeten in echte aarde.

De 'estaminees' met Leuvense stoof en zaaltje achter, waar op de liggende wip met veel geluk de hoofdvogel werd afgeschoten.

De bomen op het dorpsplein zijn al lang verdwenen, auto's staan er nu zij aan zij.

De aarde ligt er nu vol beton.

Op de plaats waar vroeger het 'estaminee' van onze grootouders stond , rijst nu een appartementsgebouw van 3 hoog.

De eigen bedenkingen van de auteurs, na hun toch wel moeilijke tocht, leest u op de slotpagina's.

“ Wij willen het allernieuwste, al dan niet beseffend dat het allernieuwste altijd het oudere annuleert “

Toch, om het met een oud Hollandse uitdrukking te zeggen , 'Heb' alle nadeel zijn voordeel !

Of, beter nog : een mens moet het verleden kennen om naar de toekomst te kunnen kijken.

(willy van bouchaute)

 

De zomer van 1939”

Angèle / Standaard Uitgeverij

22.50 euro
192 p.
Omslagontwerp en vormgeving binnenwerk: Pascal Van Hoorebeke
ISBN 978 90 223 3705 9