kasteel van saffelaere sabrage pancarte

Foto : Jan Van Steenberghe

 

Herman Windey, baas van het Kasteel van Saffelaere, toont hier met fierheid zijn diploma van “Maître-Sabreur”.

Bescheiden, zoals we Herman kennen, had hij dit liever in alle stilte gevierd, maar dat was zonder champagne-ambassadeur Etienne Van Steenberghe (http://www.sabredor.be ) gerekend.

Van Steenberghe had op vrijdag 9 maart nogal wat schoon volk naar Herman’s toprestaurant in de Kerkstraat nummer 37 in Zaffelare ( Lochristi ) gehaald.

Dus mocht Herman ,in aanwezigheid van Grand-Maître Jean-Claude Jalloux en tal van prominenten uit Engeland, Ierland, en zelfs China, voor zo’n 100 genodigden zijn fles champagne met de sabel ontkurken, wat zonder problemen en bij de eerste slag lukte.

Terzelfdertijd wordt het “Kasteel van Saffelaere” ook officieel erkend als “ Caveau de Sabrage”.

Na een uitgebreide champagnereceptie mochten de genodigden aanschuiven voor een heerlijk diner, en wie ooit in het “Kasteel van Saffelaere” is gaan lunchen of dineren, weet dat dit weer van hoogstaand niveau was. We maken ons sterk door te stellen dat Herman die avond nog een tandje heeft bijgestoken.

We zagen dan ook burgemeester van Lochristi Yves Deswaene, die voor de gelegenheid de tafel deelde met (ex)-topscheidsrechter Frank De Bleeckere, na afloop heel tevreden huiswaarts keren.

Er was ook voor live muziek gezorgd, zodat de aanwezigen een dansje konden “placeren”.

Wat gezien het meer dan rijkelijk schenken van meerdere topchampagnes bij de ene al wat minder lukte dan bij de ander.

U hoort en ziet hieronder een interview met champagne-ambassadeur Etienne Van Steenberge en kersvers maître-sabreur Herman Windey.

(willy van bouchaute)

(foto’s bij het interviews : anne-marie couliez)

 

http://www.kasteelvansaffelaere.com