the groovies pancarte

Foto’s : www.move-dancecenter.com

 

We moeten in ons land dringend leren wat meer chauvinistisch te zijn.

Wat mensen van bij ons afgelopen vrijdag in het cultureel centrum “De Werf” in Aalst hebben laten zien was wereldklasse.

Het dansgezelschap “The Groovies” vierde er zijn 25 jarig bestaan met een show, die we zelden eerder hebben gezien.

We kennen bezieler en stichter van de dansgroep uit Aalst, Patrick De Coninck, al een heel tijdje. Van de begindagen van het toenmalige tv-programma “10 om te zien”, of zelfs vroeger.

Sinds hij in 1983, hij was toen pas 20, met een imitatie van Michael Jackson een nationale playbackshow won, ging zijn carrière pijlsnel de hoogte in. Hij liet zich omringen door een aantal uitstekende dansers en danseressen, waarmee hij samen “The Groovies” vormde, startte een eigen dansschool, en werd al snel gevraagd om de backingshows van diverse nationale en internationale artiesten te verzorgen.

We denken aan Technotronic, Roxette, Billy Ocean, Laura Pausini, Geri Halliwell.

Met als absolute hoogtepunt de openingshow van de “ World Music Awards “ in 1993 in Monte-Carlo.

Nu hij met zijn 48 jaar stilaan naar de vijftig draait, vond Patrick afgelopen weekend de tijd rijp om er nog eens stevig in te vliegen. “Zondag neem ik zelf definitief afscheid van het podium”, gaf Patrick ons vrijdag bij de première mee. Het totale gesprek kan u in onderstaand interview integraal beluisteren.

Met onder andere Michel Froget, al jaren Patrick’s rechterhand en intussen ook al 38, blijft de dansformatie ‘ the Groovies” verder aan de top meedraaien.

Wat we vrijdag bij de première in Aalst te zien kregen, grensde aan de perfectie.

Een mix van uitstekende “dance”, “musical” en “zang”. Voor alleen de kostuums al werd , aldus Patrick, een budget uitgetrokken van zo maar liefst 74.368 euro.

Ook de onvoorstelbare visuele “special effects” sloegen iedereen met verstomming : de illusie was de ganse avond nooit ver weg.

Vandaar dat er helaas geen foto’s van het optreden mochten worden gemaakt.

Jammer dat het bij deze 3 unieke shows zal blijven, want een toer doorheen de Vlaamse Culturele Centra zit er, wegens te duur, helaas niet in.

Dat de drie voorstellingen in een wip waren uitverkocht mocht niemand verbazen.

Zelfs, Ilse Uyttersprot, burgemeester van Aalst, kwam er zelfs even voor van haar toren.

(willy van bouchaute)

 

www.move-dancecenter.com

 

interview met Patrick De Coninck