Het is er heerlijk toeven op Tavola.
Er staat heel wat jong geweld tussen de exposanten , en dat meestal voor de eerste keer.
De habitués die wij spraken komen volgende keer zeker terug.
Allemaal goed nieuws dus.
Een van die habitués is Delphine ( Gryp ) van de Baking Group.
Ze oogt al even knap , als haar naam klinkt.
Ze komt ons gracieus tegemoet met een schoteltje heerlijke delicatessen, zoals ze alleen bij Destrooper maken.
Onze vragen komen ietwat verrassend , maar een West-Vlaamse weet daar al snel raad mee.
Er staat een pinguïn van William Sweetlove op de stand.
Veilig en wel onder een stolp van kristal.
Je weet maar nooit hoe warm het hier vandaag nog wordt.
Wie altijd voor verkoeling zorgt is Lucas Dutry.
Lucas , die een aantal jaren terug de zaak van zijn vader heeft overgenomen , mag binnen een paar maanden al aan een groot project in Lochristi beginnen , met dank aan de onderstaande mensen hier.
Goed bevriend zijn met de zonen des huizes , en ook de dochter , kan daarbij helpen.
Of er sprake is van meer dan vriendschap ?
Lucas legt het in onderstaande video wel uit.
Duroc d' Olives is intussen een naam als een klok.
Dank zij de sterke schouders van Bart en Bénédicte.
Nooit stilstaan , en altijd vooruit.
Het gesprek met zaakvoerder Bart is er één vol passie en dynamiek.
En, nee, we gaan daarbij het stikstofdossier niet uit de weg.
Wat hij nog zou willen bereiken in de toekomst.
Het antwoord zit verscholen achter de volgende foto.
De toekomst van ' Duroc d' Olives ' is verzekerd.
Twee zonen : Maxime en Olivier
Een dochter : Axelle.
Of ze een beetje haar plan trekt tussen de twee mannen , vragen we Axelle.
Het antwoord laat niet lang op zich wachten.
Binnenkort komt er nieuw gebouw.
Voor de inrichting zal Lucas van hierboven , nee niet die van in de hemel , zorgen.
Hun webshop draait nu al op volle toeren.
Het wordt binnenkort dus nog een beetje ' cooler '
( willy van bouchaute)
( foto's/ camera : anne-marie couliez)