• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 ( foto : André Buysse)

 

Wat is dit een mooie foto van een al even mooi koppel.

En ook het verhaal er achter leest als een sprookje , zei het met een wel heel vreemd begin.

We zetten de klok zo'n 12 jaren terug.

Bij de Finale van Miss Welness Belgium 2011 in de WE's ( nu de Sotto's of Krypton ) in Zottegem wint knappe Anne ( Rondags ) net niet , maar gaat wel met het lint van eerste eredame lopen.

Twintig lentes telde ze , de toen nog donkerharige schoonheid uit Bilzen , die ook nog de titel van Miss Wellness Style zou binnenrijven.

Na een avond waar zo veel mis liep dat we er een heerlijk artikel aan over hielden.

Met een jurylid ( Nicky Vernieuwe ) dat zomaar met stoel en al van het podium donderde , met een geluid dat snoeihard door de boxen knalde , met draadloze microfonen die er om de haverklap de brui aan gaven , met een presentatrice ( Ellen Petri ) die de helft van de avond in het donker stond , met de CD van een kandidate ( Marissa Galle ) die ei zo na was zoek geraakt, en een organisator ( toen nog met zijn twee ) die al van bij aanvang met een niet opgekuiste zaal tegen een puinhoop aankeek.

Lees maar even dit stukje uit het bewust artikel dat we daags nadien op onze mediasite plaatsten :

' Wanneer we rond kwart voor zeven , een kwartier voor het Vip gebeuren zou van start gaan , in Zottegem arriveren , stuiten we op een erg gespannen Patrick Matthys.

Patrick is nog in werkkledij en immuun voor elk woord dat tot hem wordt gericht.

Dat zijn we van hem , altijd joviale jongen, niet gewoon;

Even later zal ons duidelijk worden waarom.

Als er ooit een Wet van Murphy heeft bestaan , of nog bestaat , heeft die ,voorbije zaterdag, in Zottegem zeer zeker zijn kracht bewezen.'

( einde citaat ).

Wat Patrick toen nog niet wist , is dat het knappe meisje dat daar op het einde van de avond met het lint van eerste eredame op het podium stond , zowat zijn ganse verdere leven mee zou bepalen.

Het was dus niet de nieuwe Miss Wellness 2011 , Carolien Gielen , die zijn aandacht trok , maar wel de briljante 20 jarige schoonheid uit Bilzen.

Sindsdien , met Anne aan zijn zijde , geen onnette zalen meer , geen loeihard geschal meer uit de boxen , geen microfonen die uitvallen , geen presentatrices meer in het donker , en geen juryleden meer die met stoel en al van het podium donderen , en geen CD's meer die zoek raken.

En net voor de show begint ,  geen Patrick meer in werkkledij , immuun voor elke woord dat tot hem wordt gericht.

De finaleshow van Miss Wellness Beauty 2023 van zaterdag 29 april in het Antwerpse Hilton Hotel was er , grotendeels dank zij Anne , eentje om in te kaderen.

En is de bewondering voor de meester , ook na 12 jaar , nog altijd even groot.

Bovenstaande foto liegt er niet om.

(willy van bouchaute)

(foto : andré buysse )