• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

 

' Busje komt zo '

Voor u er erg in heeft staat het mobiel energie loket van “Veneco '' bij u in de wijk.

Meer nog : eens daar gestationeerd wil het van geen wijken meer weten.

( heeft u hem ? )

Nee , alle gekheid op één stokje , het busje - in dit geval een flink uit de kluiten gewassen mobilhome - blijft de wijk zo warm omarmen dat het er maar liefst twee weken lang blijft staan.

U heeft dus ruimschoots de tijd om het busje eens van dichterbij te bekijken , zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant , waar een deskundig opgeleide dame of heer u met al haar of zijn kennis zal te woord staan.

De wijken worden vooraf door Veneco in samenspraak met de gemeente zorgvuldig geselecteerd.

Het gaat dan meestal over wijken waar huizen staan met een verouderde bouwschil.

In het mobiel energiehuis kan u dan de scans van uw woning gaan bekijken , en krijgt u er verder klare en duidelijke tips en adviezen over hoe u uw woning een stuk energie zuiniger kunt maken.

U krijgt er ook uitleg over eventuele premies , die vanuit de overheid bij renovatie worden toegekend , en hoe u de weg er naar toe vindt.

Bovendien is het scannen en het advies helemaal gratis.

U doet er dus verder mee wat u zelf wilt.

U ziet , zeg dus niet zomaar ' busje ' tegen het mobiel energie loket van ' Veneco '.

 

 

Wanneer we donderdagvoormiddag rond een uur of half negen het terrein van de firma aan de Panhuislaan , 1 , in Destelbergen opdraaien staat het

'Veneco 'Energiehuis reeds in al zijn glorie op de parking vooraan het bedrijf te blinken , de belettering zorgvuldig verborgen achter een groot doek , dat straks officieel in aanwezigheid van enkele prominenten en lokale pers zal worden weggehaald.

In het persbericht dat enkele weken geleden in onze mailbox was beland , stond te lezen dat ook Vlaams Minister van Energie al de energie die ze in zich heeft zou aanwenden om mede het doek naar beneden te halen.

Maar helaas , zoals al eens vaker het geval bij Vlaamse Ministers , had Mevrouw Zuhal Demir – want zo heet ze – vandaag met onder andere , het Stikstofdossier, de Betonshift , de Groene Stroomcertificaten , en de problemen in Oekraïne , in Brussel wel wat andere katten te geselen .

Gelukkig er is dan meestal nog één kat over om naar de plaats van afspraak te sturen , in dit geval de Panhuisstraat in Destelbergen.

Nog goed dat Elsie Sierens , burgemeester van Destelbergen , er was om het mobiel energieloket met de nodige eer , en met de hulp van algemeen directeur van Veneco , Sofie Vandelanoote in te wijden.

Vooraf was de pers , naast de rede van de Burgemeester , al toegesproken door mevrouw Sofie Vandelannoote , en mevrouw Marieke Van Eyghen

( Coördinator Streekontwikkeling ).

 

 

Uiteraard doken we ,vergezeld van onze camera , ook zelf eens het ' Veneco' Energiehuis in , waar Griet Huylebroeck ( Renovatiecoach ) ons wat meer tekst en uitleg gaf .

Voor onze camera kreeg de burgemeester uiteraard het laatste woord.

Het ' Veneco ' Energiehuis doet binnenkort de toer in 19 gemeenten rond Gent.

Gestart wordt in Destelbergen.

Na 3 jaar zou de toer rond moeten zijn.

Mede dankzij de subsidie van zo'n 340.000 euro vanuit ' Het Vlaams Energie Klimaat Agentschap ' ( VEKA ) , kan dit initiatief de burger gratis worden aangeboden.

Eindelijk eens wat overheidsgeld dat nuttig wordt besteed , en zo terug naar de gemeenschap vloeit , waar het thuishoort.

Dat is nog eens wat anders dan de 996.000 euro subsidie die onlangs aan DPG Media werd toegekend.

Een privé bedrijf dan nog , dat in handen is een multimiljonair , en waar het geld wordt gespendeerd aan buitenlandse snoepreisjes voor de vriendjes onder het mom van leerrijke en opvoedkundige programma's als daar zijn : ' Paradijs zoekt Personeel ' in een luxe resort op Zanzibar , ' Sergio over de Grens ' in de lekkerste uithoeken van Europa., en ' The Bachelor ' onder de Griekse Zon ...

Om er maar enkele te noemen.

Op het ene ministerie zijn ze blijkbaar al wat slimmer , dan op het ander.

https://www.veneco.be/nl

(willy van bouchaute)