• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

' Robbe Ghys, klein fenomeen , jij blijft voor altijd van mij '

Dat waren de woorden van Kenny ( De Ketele ) aan het adres van ploegmaat Robbe Ghys gisterenavond net na hun overwinning op deze 80-ste Gentse Zesdaagse.

'Ik kon vannacht toch niet slapen' , aldus Kenny , '  ben dan maar opgestaan en heb tussen half vijf en zes alles op een papiertje geschreven opdat ik het toch niet zou vergeten.

Een coureur is altijd beter met de benen dan met het hoofd.

Wat hij eigenlijk bedoelde was dat hij enorm veel respect had voor het kunnen van de talentvolle jonge belofte die Robbe is , en die nu voortaan zonder hem verder moet.

Mocht de Zesdaagse in Rotterdam alsnog worden afgelast , dan rijdt Robbe zijn eerstvolgende 'madison' met een nieuwe compagnon.

Wat ' Ketelke ' misschien ook wou zeggen is , dat mocht hij zelf ooit 'bondscoach' van het baanwielrennen worden , hij zeker aan Robbe zal denken.

Op Kenny's lange lijstje met dankbetuigingen stond ook de naam van Eddy Verbust, zijn wielervader, in wiens huis in De Pinte ( dat op zich al een heel wielermuseum is ) hij tijdens de Gentse Zesdaagse altijd zijn vaste stekje heeft.

In de finale gisteren , die door de zware val van Mark Cavendish een half uur vertraging opliep ,  en zo tot een twintigtal minuten koers was herleid , werd het een bikkelharde strijd tussen De Ketele-Ghys en Kluge- De Buyst.

De ontelbare aanvallen van het eerstgenoemde duo, werden telkens weer door de mannen van Lotto gepareerd.

Tot deze laatsten er uiteindelijk de brui aan gaven.

Wat leidde tot de vijfde zege van de afscheidnemende Kenny De Ketele in Gent.

Hij won er eerder in 2011 ( met Robert Bartko ) , in 2014 ( met Jasper De Buyst ) , in

2017 ( met Moreno De Pauw ) en in 2019 ( met Robbe Ghys )

De Gentse Feesten in de winter , zoals de Gentse Zesdaagse wel eens vaker wordt genoemd, draaide zo , ondanks alle covid perikelen en ' Bal Masqué ' , toch nog uit op een waar feest.

(willy van bouchaute)

(camera : ivan bracke )