• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

De perscommunicatie van Waregem Koerse ligt nu in handen van sportjournalist Stefaan Lammens, en die heeft gisteren zijn start niet gemist.

Met als gevolg nogal wat bekend volk op de eerste verdieping van de HippoLoggia met uniek zicht op de Waregemse Hippodroom.

Blikvanger was Red Flame Tessa Wullaert.

De gouden schoen van vier jaar terug, die vorige zomer nog de overstap maakte van Manchester City naar Sporting Anderlecht, is één van de uithangborden van de

' 4BRAIN ' Race , die volgende week tijdens Waregem Koerse wordt gereden.

Achter de ' 4 BRAIN HORSE RACE zullen diverse bedrijven staan die hun winst afstaan aan instellingen en verenigingen die zich inzetten voor mensen met hersenaandoeningen, dit alles gekoppeld aan de '4 BRAIN' campagne van de Gentse Professor Paul Boon om die mensen extra te ondersteunen.

 

 

Volgende week volgt het echte werk, maar Tessa ging vandaag al eens in een sulky zitten, en was meteen verrast door de snelheid waarmee zo'n paard over het terrein vliegt.

Dat is nog eens wat anders dan achter een bal hollen , waarschijnlijk.

Al doet ze dat zelf ook al sneller dan een ander.

Dinsdag lopen er nog wel sulky's naast die van Tessa rond , met daarin ook niet de minste namen.

Die van Gouden hockey-boy Arthur Desloover bijvoorbeeld, en 3 x 3 basketter Nick Celis.

En bronzen medaillewinnaar in de jumping Niels Bruynseels zal er ook zijn.

Voor het eerst komen ook de Arabische volbloeden naar Waregem Koerse.

Daar zit ook ' Messi ' bij.

Dat is wel degelijk een paard , dat vorig jaar de ' Crown ' in Abu Dhabi won, en zo 1,3 miljoen dollar binnenrijfde.

Je heet niet voor niets ' Messi '

Klik hier voor de rest van het programma :

https://www.waregemkoerse.be/programma/starturen-rennen

met als grote publiekstrekker uiteraard de Ing Steeple Chase.

Zoals gewoonlijk zal ook de stem van Nicky De Frene door de luidsprekers schallen.

Geen betere 'paardenrenbaancommentator' dan Nicky !

 

 

Het is geen evidentie om in deze Covid tijden een massa evenement als Waregem Koerse te organiseren , maar Algemeen Directeur Bram Vandewalle zegt over manschappen genoeg te beschikken om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen, onder goedkeurend oog van voorzitter Baron Philippe Casier.

Wat blijkt uit het volgend communiqué dat persverantwoordelijke Stefaan Lammens gisteren nog rondstuurde :

 

Koersefestivalbandje

De ticketverkoop voor Waregem Koerse loopt trouwens goed. 80 procent van de ‘Weegplaats’ en 70 procent van de tribuneplaatsen zijn al verkocht. De VIP locaties zijn zelfs helemaal uitverkocht. “En wat de VIP betreft, die zullen alles ‘binnen’ volgen, onder meer in Club Houses. Het Covid Safe Ticket is eigenlijk enkel verplicht voor grote ‘buiten’evenementen, maar zelfs binnen bij de VIP eisen we dat Covid Safe Ticket. We willen echt niks aan het toeval overlaten. Alles zal dus honderd procent Coronaproof verlopen.”



Wil je wachtrijen vermijden op dinsdag 31 augustus, haal dan vooraf persoonlijk je Koersefestivalbandje af op het secretariaat van Waregem Koerse (van maandag 23 t.e.m. vrijdag 27 augustus) of in de aanvraagchalets van Stad Waregem (van 26 t.e.m. 31 augustus). Deze Koersefestivalbandjes (met regenboogkleur) zullen enkel worden toegekend aan toeschouwers die volledig gevaccineerd zijn. Dat wil dus zeggen: dubbel gevaccineerd voor 17 augustus. Ze gelden ook voor Nacht van de Humor en Waregem Koerse Music. Met zo’n Koersefestivalbandje geraken de Waregem Koerse toeschouwers snel binnen via de Fast Lane.

De organisatie van Waregem Koerse wil bovendien benadrukken dat er ook nog op de dag van Waregem Koerse, dinsdag 31 augustus, Tickets kunnen worden gekocht. Dat zal kunnen aan ticketbalies in de Holstraat. “Toeschouwers zullen daar inderdaad nog tickets kunnen kopen”, zegt algemeen directeur Bram Vandewalle, “maar dan zullen ze wel eerst de Covid controle moeten passeren. Die zal enkele meters eerder gebeuren. Omgekeerd zou onlogisch zijn.”

DJ Tom

Los van het feit dat er op Waregem Koerse voor het eerst ook Arabische volbloedpaarden tegen elkaar racen, is er nog een primeur: DJ Tom verzorgt de sfeer vanaf 12u. DJ Tom is bekend van Radio 2 en Q Music maar evenzeer van Tomorrowland. De poorten van de hippodroom gaan op 31 augustus open om 11u. Algemeen directeur Bram Vandewalle raadt toeschouwers en pers aan om op tijd naar de hippodroom te komen. “Aangezien iedereen op Covid Safety wordt gecontroleerd, kan het wel eens wat langer dan normaal duren voor iedereen binnen geraakt. Waregem Koerse begint om 14u15, maar als je bijvoorbeeld maar om 13u45 aankomt, kan je al een deel missen. Daarom hebben we DJ Tom geëngageerd. Die zal de ‘vroege vogels’ al meteen in de juiste sfeer brengen.”

Tot slot mag ook ondernemer Willy Naessens nog in de bloemetjes worden gezet. Voor de 20ste keer al organiseert hij tijdens Waregem Koerse de Willy Naessens Hat Trophy. Een speciale editie dus met een speciale prijs voor de vrouw met de mooiste hoed: een gloednieuwe Mini Cooper !

Tot daar het comminuqué

En nu alleen nog hopen op goed weer voor 31 augustus 2021 !

(willy van bouchaute )

(foto's : anne-marie couliez)

Hieronder nog een filmisch sfeerbeeld van het persmoment