• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

Kandidaten MB 2021  in Plopsaland De Panne ( foto's Eric T'Kindt)

 

149 van de 207 geselecteerde meisjes stelden zich vorig jaar rond deze periode in de Carré in Willebroek voor, als nieuwe kandidaten voor het kroontje van Miss België 2020, met een leuke party achteraf als toetje.

Altijd een kleurrijke bedoening met elke provincie in een verschillend getint kleedje.

Zonder dan nog het badpakkendefilé te vergeten en het getoeter vooraf van de camioneurs die meer de parking voor de Carré in de gaten hielden dan hun traject op de A12.

Dit jaar, niks van dit moois.

Daar heeft een klein verraderlijk beestje, dat Covid-19 heet, een stokje voor gestoken en wat roet in het eten gegooid..

Geen 'Nationale Missendag' dus.

Het 'traditioneel verzamelen' op de nationale feestdag in Plopsaland De Panne,, waar huisfotograaf Kevin Swijsen en collega Eric T'Kint hun camera's  op de nieuwe kandidaten richtten, ging gelukkig wel door

Zo belandden het anders zo prachtig gemaakte fysieke 'Jaarboek' van Miss België en enkele actiefoto's ( met masker )  toch in onze mailbox.

Er komt binnenkort ook een presentatiefilmpje aan, zodat u de nieuwe kandidaten wat beter kan leren kennen.

Wij gingen al eens grasduinen in Kevins en Eric's foto's.

 

Kandidaten MB 2021 in Plopsaland ( foto's : Kevin Swijsen ) 

 

195 dames staan er afgebeeld in het Jaarboek van Miss België 2021

Omdat de volgnummers niet aansluiten, weten we dat er intussen al zo'n 92 onderweg moeten zijn afgehaakt.

Dat is niet ongebruikelijk bij missverkiezingen, maar door de huidige omstandigheden zullen dat er wel wat meer zijn geweest dan anders.

De provincie Vlaams Brabant telt met 28 het meeste aantal kandidaten dat meedingt naar het kroontje, gevolgd door Antwerpen met 25 en Henegouwen met 23.

De provincies West en Oost-Vlaanderen, Limburg en Namen tellen er elk 19, gevolgd door Brussel en Luik , die er respectievelijk 18 en 15 hebben.

Waals-Brabant levert– toch wel verrassend - maar 7 kandidaten af, en Luxemburg 3.

Dat is er eentje minder dan bij de vorige editie.

Al doet huisfotograaf Kevin nog zo zijn best om de meisjes goed en keurig in beeld te brengen, op foto's is het moeilijk kiezen.

Dat weten we al van de vorige voorstellingen bij de Nationale Missendag, waar sommige kandidaten er op het podium gans anders bijliepen dan op hun afbeelding in het album.

Bij de ene sprak dat in het voordeel, bij de ander viel dat wel eens tegen.

Maar goed , alleen afgaand op Kevins foto's hebben we hier al een kleine selectie gemaakt.

 

 

We moeten al terug naar 2013, het jaar dat Noémie Happart Miss België werd, om een Waalse te vinden die het nationale lint mocht omgorden.

Misschien dat het dit jaar nu wel eens lukt.

In de provincie Henegouwen loopt er dus wel wat schoon volk rond zoals deze 2 dames links op de fotocollage.

Marine Henaut ( gans links op de foto ) is 20, komt uit Carnières en studeert voor schoonheidsspecialiste (1-ste jaar Hogeschool)

De 19-jarige Klara Kempeneers uit Dampremy gaat voor Ergotherapie en zit in haar

2-de jaar Hogeschool.

De provincie Namen moet met Adeline Guiot uit Laneffe en Gabriella Colery uit Gembloux ( gans rechts op de foto ) niet onderdoen.

Adeline wordt eind augustus 20 en zit in haar 1-ste jaar Hogeschool richting Marketing. Gabriella is 22, al afgestudeerd en in de verkoop aan de slag.

 

 

En Henegouwen levert met Inès Aris uit Colfontaine ( gans links ) nog een straffe kandidate voor de titel van Miss België 2021. De knappe studente in het Horecawezen is amper 16 (wordt in oktober 17 ) en zit in haar vijfde middelbaar.

En nog eentje uit Namen dan maar : Célia Drouvin is ook nog maar 17, komt uit Ohey en studeert voor Opvoedkundige ( 5-de middelbaar )

Het Vlaamse tegengas zal van meisjes als de Oost-Vlaamse Iona Vanden Noortgate (in geel kleedje) moeten komen.

Iona, die in november 18 wordt) heeft haar thuisbasis in Zottegem en zit in haar 6-de jaar Middelbaar (Gezondheids- en Welzijnswetenschappen ).

Wie ook voor voldoende tegenwind kan zorgen is Solena Greco , een 20-jarige stagiaire Grafische vorming uit Groot-Bijgaarden.

Maar zoals gezegd, dit is pas een voorlopige eerste selectie.

Het is nog even wachten op betere tijden, waarin we de meisjes in levenden lijve kunnen zien, en een paar vragen kunnen stellen.

Intussen zijn we, net als jullie, aangewezen op de info uit : www.missbelgium.be

(willy van bouchaute)