• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

Bijna exact een jaar na de voorstelling van haar 10-de kookboek “Easy@home met Ilse” komt Libelle kok Ilse D'hooge met de opvolger Easy@home met Ilse Back to basic “

Een succesvolle formule, daar stap je niet zo snel van af, dus elk recept staat opnieuw duidelijk en bondig gevat in één bladzijde : met wat je nodig hebt, hoe je het maakt (in 4 heldere stappen ), voor hoeveel personen ( 4 à 6 ) het bedoeld is , en de tijd ervoor nodig.

Met 'back to basic' als ondertitel geeft Ilse al meteen de tendens aan : terug naar de basis van het koken , “omdat niet iedereen als kind het geluk had om naast moeder in de potten te kunnen roeren”, zo staat er in het voorwoord te lezen.

Met tips als “ in welke richting snij je het vlees” en “ hoe krijg ik een krokant korstje aan mijn vis” word je meteen al een pak handiger in de keuken.

Met zes hoofdstukken is het kookboek handig opgedeeld : kip/vlees/vis/groenten/soepen en bouillons/sauzen, vinaigrettes en marinades.

Je vind meteen de weg !

 

 

Om het te weten te komen hebben we er ietwat moeten voor aandringen, maar Ilses favoriete recept staat op pagina 26.

De klassieker “kip met perziken” , wordt hier door Ilse toch net iets anders bereid dan de doorsnee keukenpiet dat zou doen.

Met de tomaatjes en feta erbij oogt en smaakt de kip samen met de verse perziken iets hipper, moderner en ook gezonder.

 

 

Proeven van 4 gerechtjes uit het boek zat er deze keer niet in, maar Ilse ging wel zelf achter het fornuis staan om te laten zien hoe ze haar “Mediterrane kabeljauw” in vier stappen en in 30 minuten klaar krijgt. “Alles in één pan of toch bijna” staat er op pagina 96.

Wanneer er naast een man ook nog eens 3 zonen aan tafel aanschuiven is het handig om hen gewoon één schaal te kunnen voorzetten.

Alles vers en al zeker de kabeljauw, want in C-food, de vishandel van de familie De Muynck – D'hooge aan de Antwerpse steenweg in Lochristi, kan de vis zomaar van de toog in de pan.

De gasten, die op de persvoorstelling aanwezig waren, mochten mee proeven, en kregen daarbij ook nog eens een heerlijk wijntje gepresenteerd.

De witte sauvignon “Horgelus” van de familie Le Menn uit de Gascogne is top !

Easy@home met Ilse, Back to basic “

is uitgegeven door uitgeverij Angèle/Standaard Uitgeverij nv.

Verkrijgbaar in de betere boekhandel en bij C-food Lochristi.

ISBN 978 90 223 3663 2

kostprijs : 24,99 euro

(willy van bouchaute)

(foto's : anne-marie couliez)