• WEBSITE BANNER EDIT 2020 1.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 2.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 6.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 7.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 2020 8.jpg

 

 

Maandag 20 november 2017 16u30.

De leerlingen van de Hotelschool Gent staan paraat.

Ze hebben een stil vermoeden van wat er hen te wachten staat, maar hebben nog geen zicht op de grootte ervan.

Onze lens heeft daar intussen wel al een beeld van opgevangen.

De Veuve Cliquot zal straks knallen voor zo'n 800 gasten.

Nog veel meer zien we het “Flex Meet “ van Flanders Expo in Gent niet aan te kunnen.

 

 

Straks wordt het, met alle bekroonde chefs op één rij, ook nog eens druk op het toch wel ruime podium.

Maar eerst is het aan de “vrouwelijke chef van het jaar” (België/Luxemburg) om de eerste honneurs waren te nemen.

Die trofee gaat dit jaar naar Kathleen Vanderbeken van restaurant Terminus in Watou

 

26 is hij pas, de “jonge chef van het jaar”.

Jo Grootaers van restaurant Altermezzo in Tongeren is een supertalent.

Dat hadden ze een week eerder bij Gault & Millau ook al gezien.

Jean-Pierre Bruneau (Ganshoren) werd dan weer in de bloemetjes gezet voor zijn 42 jarige carrière als chef.

 

 

 

Van nu af aan kan de sterrenregen beginnen.

Veertien nieuwe restaurants kregen er eentje.

Kobe Desramaults en Geert Van Hecke (uiterst links en rechts op de foto) doekten hun sterrenzaak op, maar kregen vanavond al meteen een ster voor hun nieuwe, respectievelijk

Chambre Séparée “ en “Zet' Joe”

Marcelo Ballardin ( “Oak”/Gent) ziet eindelijk ook zijn eerste ster verschijnen, en Luc Bellings (De Vork) kreeg er ook één mee naar huis..

Kersverse “Jonge chef van het jaar” Jo Grootaers mocht hierbij voor de tweede keer het podium op.

Verkozen worden als jonge chef van het jaar en meteen een ster binnenrijven, het is alleen aan de beste gegeven.

 

 

Het zat er aan te komen dat het niet lang meer zou duren vooraleer Michael Vrijmoed zijn tweede ster zou binnenhalen.

Vrijmoed, zes jaar terug bij Peter als sous – chef vertrokken, deed na Kobe en Marcelo de Gentenaars in de zaal voor de derde keer juichen.

Twee sterren ook voor “ La Source “ (Lanaken) waar Ralf Berendsen zijn kunsten etaleert en “Boury” in het West-Vlaamse Roeselare waar Tim Boury de keuken hoog houdt.

 

 

Dat de drie sterren alleen zijn weggelegd voor de allerbesten was maandag alweer duidelijk.

Die eer blijft voor Peter Goossens en zijn “Hof van Cleve” in Kruishoutem en Gert De Mangeleer - hier op de foto met zijn sommelier Joachim Boudens – van “Hertog Jan” in Zedelgem.

Was het vanavond de laatste keer dat de mensen van Artexis hier in dit gebouw konden applaudisseren voor de Michelin – sterren?

Bevestigt de ietwat droeve blik in hun ogen de geruchten dat de organisatoren van

Michelin “ volgend jaar zouden uitwijken naar Brussel of Namen ?

(willy van bouchaute)

(foto's : andré buyse / anne-marie couliez)