Om onze titel wat kracht bij te zetten, geven we u al meteen de eerste beelden mee die u dezer dagen bij het binnenkomen in hal 1 van Flanders Expo in Gent te zien krijgt.

Sexy, Tendy, en helemaal mee.

Hier komt Horeca Expo 2014 !

 

 

De trofee voor de Culinaire Persoonlijkheid van het jaar 2015 is uit stevig hout gesneden, net als de man die hem zondag bij de openingsreceptie uit handen van minister Weyts mocht in ontvangst nemen.

Verwacht had hij het niet direct, maar hij was er wel blij mee, de voorzitter van Horeca Vlaanderen.

Danny Van Assche heeft voor de sector al vele lansen gebroken en beloofde dat ook nu weer te doen.

In zijn bedankingsrede zette al hij meteen een regelrechte aanval in op de electronische kassa’s, vaak een doorn in het oog van vele horecauitbaters.

Zelfs voor Dirk Van Roy, CEO van Artexis (links op de foto ), die eerder een warm welkomswoord had gehouden, was het bij deze quote toch even schrikken.

 

 

In het restaurant op de eerste verdieping vooraan Hal 1 was het op maandag, dag 2 van Horeca Expo, verzamelen geblazen voor de “ North Sea Chiefs “, het project waar Filip Claeys, chef van tweesterrenrestaurant “ De Jonkman “ in Brugge zijn schouders onder zet, en tot doel heeft de minder bekende vissoorten te promoten.

Filip, intussen ook chef van het jaar 2015 bij Gault Millau, krijgt hier Olly Ceulenaere

en zijn vriendin Kelly Dehollander op bezoek.

De chef van het Gentse restaurant “Publiek” had amper een uurtje eerder, even verderop zijn eerste Michelinster binnengehaald.

 

 

Het meest hoogstaande culinaire plekje op de Horeca beurs in Flanders Expo bevindt zich ongetwijfeld in hal 8.

In “Chef’s Place” komen alleen topchefs aan bod.

Om u bij de hier klaar gemaakte  verfijnde gerechten de juiste smaak in de mond te brengen, komt af en toe eens een bekend gezicht langs .

Zoals hier Francesca Van Tielen, die Peter Goossens’ kunstwerkjes van tekst en uitleg voorziet.

Intussen is Roger Van Damme achter haar rug al wat topdessertjes in elkaar aan het knutselen.

Voor straks.

Dat ze er sterk op staat om in Vilvoorde te jureren in “ DansDate”, waar al even bekende mensen proberen om samen te dansen, en vooral niet over elkaars voeten te struikelen.

 

 

 

Alweer op “ Chef’s Place “

Nee, er is niets mis met uw ogen.

Tenminste als u probreemloos kan zien dat deze uitstekende wijn “Porrera “ heet en het jaartal 2009 draagt.

Wat op het pasje van Roel Vanderstukken staat hoeft u niet te kunnen lezen.

Wij zeggen dat er “ Passie voor eten “ op staat, maar dat weten we alleen omdat we er heel dicht bij stonden, en hem meteen te hebben verteld dat we daar vandaag niet al te veel van geloofden.

Als u Chantal Covent van Coffee & Tea Agency V69 (rechtse foto ) hier wel scherp op uw netvlies krijgt gebrand, dan moet u binnenkort wel eens bij de oogarts langs.

 

 

 

Naar Hal 5 dan maar, waar een stukje technisch vernuft staat opgesteld.

Dit futuristisch formuis met tal van hoog technolische snufjes, en in de vorm van een diamant , zal volgend jaar tijdens de wereldtentoonstelling in Milaan het Belgisch Paviljoen sieren.

Zaakvoerder Herman Maes ( Maes Inox ) poseert hier terecht fier als een gieter.

Maes is niet aan zijn proefstuk toe als het om innovaties in de culinaire sector gaat.

Tal van sterrenchefs werken met materiaal dat door het bedrijf uit Harelbeke wordt geleverd.

Sergio Herman is er klant aan huis.

 

 

Sofie Neirynck runt samen met haar echtgenoot Sasha in Olsene het bedrijf “About S”.

Bouw, Renovatie, Design, Ontwerp, Finishing Touch, Sofie weet er alles van.

Sofie’s oog voor schoonheid was ook Herman Maes (zie stukje hierboven) opgevallen.

Dus mocht de jonge zaakvoerster en ontwerpster enkele van haar geliefde objecten en ontwerpen neerpoten in het midden van zijn stand.

Kijk dus voor één keer niet naar de strakke hot-pants van deze toevallige passante, maar wel naar de knap gedesignde stoel van Italiaanse makelij, door Sofie naar hier gehaald.

Midden de stand staat ook een door Sofie ontworpen omgekeerde boom, waarvan we op Chef’s Place ( linkse foto) nog een replica aantreffen.

We laten u moedwillig maar een klein stukje zien.

Een totaalbeeld krijgt u op Horeca Expo, tenminste als u in de sector zit, of anders in Sofie’s showroom in Olsene.

Horeca en Eureka liggen hier wel heel dicht bij elkaar.

( willy van bouchaute )

( foto’s : ivan bracke/anne-marie couliez )