Zaterdag 9 mei 2015.

Vandaag wordt het Belgisch Paviljoen officieel geopend.

In afwachting van de komst van heel wat prominenten poseert hier al de delegatie van Maes Inox op de trappen van het amfitheater, het buitenterras  van ons nationaal paviljoen, zeg maar.

Ruimte die nog vlug kon worden geannexeerd door het afhaken van Ukraïne.

U ziet trouwens nu al de driekleur verschijnen.

Op het “ Belgian Beer “ en “ Belgian Fries “ is het nog een paar uurtjes wachten.

West-Vlamingen zijn er altijd rap bij, zelfs voor het beer en de frieten dus.

 

 

 

Bij de ingang van het paviljoen zelf wordt de groep verwelkomd door Vip & Event Manager Hilde Deneweth (midden) en staffmedewerkster Vanessa Gorga ( uiterst links ).

 

 

 

 

In afwachting van de hoge gasten hebben de dames van Hulchi Belluni

( een Italiaans Belgisch juwelenmerk ) zich al in het gelid opgesteld.

Maar vooraleer commissaris generaal van het Belgisch Paviljoen Leo Delcroix met in zijn zog Jan Jambon ( minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken ) en Kris Peeters (minister van Werk, Economie en Consumenten, belast met Buitenlandse Handel ) aan hen voorbijkomen worden deze nog ingewijd door Patrick Genard, de architect die met zijn equipe dit gebouw zijn wondermooie  vorm gaf, volledig één met het thema dat deze wereldtentoonstelling beoogt: de duurzaamheid, “ Feeding the Planet, Energy for Life “.

 

 

 

 

“Small country Great food”

Knappe slogan, en dan hebben ze er nog “ Strong beers “ vergeten bij te zetten.

Maar die staan aan de overkant van dit atrium.

Deze dames zullen dan maar de glazen met een lekker wijntje vullen.

Kris Peeters heeft intussen al, tot grote tevredenheid van Herman en Katrien, het diamant-fornuis van Maes-Inox ontdekt, en wil er zo te zien al dadelijk mee aan de slag.

Maar het eten wordt eigenlijk in de ruimte net achter hem klaargemaakt.

Zodra deze fotosessie voorbij is zullen de koks hun muts nog eens rechten en voor de genodigden een aantal gerechtjes klaarstomen om de duimen van af te likken, bovenstaande slogan helemaal waardig.

De amuses met aansluitend walking dinner waren van zo’n hoogstaand niveau, dat de hoge gasten graag nog wat waren gebleven.

Maar dat lukt niet altijd.

Zo zou Kris Peeters van hieruit direct doorvliegen naar Japan, waar we hem één dag later (op televisie dan ) ook al een puntzakje Belgische frieten zagen verorberen.

 

 

 

Het interieur van de “Belgian Beer Bar” is best knap.

Het licht dat via een stel koperen buizen naar beneden schijnt geeft een uniek en warm sfeertje.

Gezelligheid troef aan de bar, waar we toch een wat groter assortiment van ons in het buitenland zo geprezen topbieren hadden gezien.

Dat Ronny , Herman, Jan en Eddy hier van een overheerlijk en bourgondisch vlees-en kaasplankje hebben kunnen genieten is mede te danken aan Pol

( Bouckaert, foto links ) en zijn firma “Isobar” , wiens koelunits in de catacomben van dit Belgisch Paviljoen niet alleen de boel draaiende maar ook koel houden.

Komen wel eens van pas bij buitentemperaturen van 28 graden, zoals vandaag.

 

( willy van bouchaute)

( foto’s : anne-marie couliez)