De nieuwe Miss België 2020 Celine Van Ouytsel met haar eredames Celest Decaesstecker (rechts op de foto) en Annica Van Hollebeke

 

Pas op, wij zijn fan van Eclips TV !

De zender die, ietwat verdoken, op kanaal 51 van Telenet laat zien wat andere omroepen niet meer laten zien.

Zoals feuilletons uit de oude doos, waar pastoors nog in bed doken met hun “ meissen “ (lees meid), en nichtjes uit Parijs met frivole lingerie hun nonkels op het Vlaamse platteland land de kop kwamen zot maken.

Dat die meiden en nichtjes ook al eens in hun “blooten flikker” over het toneel durfden te flaneren, is de zender ook niet ontgaan.

Het is nog even wachten op het betere(?) oude werk zoals “ Peyton Place “, maar met “ Mooi en Meedogenloos “ , weliswaar van wat jongere makelij, komen ze bij Eclips TV al aardig in de buurt.

Dat Darline ( Devos, organisatrice van de Miss België verkiezing ) fan is van deze tot de verbeelding sprekende soap is al langer geweten.

Het idee om voor haar finale met Eclips Tv in zee te gaan lag dus ook wel een beetje voor de hand.

De vaste en trouwe kijker van deze zender, zal zich gisterenavond een aap hebben geschrokken bij het zien van zoveel jong en hedendaags geweld op het scherm.

Bij de finale van Miss België valt altijd wel iets te beleven, zoals vaker het geval is bij een wedstrijd met winnaars en verliezers.

 

 

Dat ze verduiveld knap is, de nieuwe Miss België 2020 , dat zie je op bovenstaande foto's.

Dat het in de genen zit ook.

Celine Van Ouytsel heeft daarnaast ook nog eens “de brains” om Miss België weer helemaal op de kaart te zetten.

23 is ze, met nu al een diploma Master in de Rechten op zak.

De knappe blondine uit de Antwerpse Kempen ( Herentals ) behoorde al een tijdje tot de absolute topfavorieten voor het kroontje, en zette die kroon gisterenavond in het “Proximus Theater” in De Panne met sprekend gemak op het reeds eerder afgeleverde werk.

Dat ze bij het opkomen in datzelfde theater even struikelde over haar lange jurk werd haar bij de eindbeslissing niet aangerekend.

De elegantie waarmee ze terug recht veerde, veegde meteen alle twijfels weer weg.

“Of ze aan zo'n Miss nog wel iets te zeggen heeft” , vroegen we na afloop aan Darline, de organisatrice van deze verkiezing.

“ Ik zal moeten proberen even sterk te zijn “, kregen we als antwoord.

Dat is bij deze genoteerd.

 

 

Wanneer we Celine net na haar kroning interviewen, is het niet alleen haar spraakvaardigheid die ons opvalt, maar ook haar visuele expressie.

De ogen spreken boekdelen, kijk maar !

We weten nu al waarom zij het is, en niet een ander, die hier vanavond de troon mag bestijgen.

Ze gaan plezier beleven aan hun nieuwe Miss bij de start van dit decennium, zeker weten !

 

 

Zelfs al ben je ex-Miss USA (2008), soms valt de eigen mond nog wel eens open van verbazing.

Chrystle Stewart , nu 39 en getrouwd met een Antwerpenaar, is intussen mama van een dochtertje van twee , en op dit moment 3 maanden zwanger van haar tweede kindje.

Bij haar deelname in 2008 aan Miss Universe ging ook zij onderuit op het podium.

De jury tilde daar toen zwaarder aan, dan hier bij de struikelpartij van Celine.

Naast Chrystle zaten onder andere ook Annelien Coorevits (niet op de foto ) , Laura Beyne en Ilse Demeulemeester in de jury.

 

 

Elena Castro Suarez mag dan wel haar kroontje kwijt zijn, honger gaat ze niet lijden.

Zeker niet nu ze intussen goede maatjes is met Christ Schepens van “De Feestarchitect” uit Lochristi die hier vanavond feilloos 750 Vip gasten aan tafel bediende.

Virginie Claes zorgde dan op haar beurt samen met Gaetan Bartosz voor een vlekkeloze presentatie.

Precious Wilson ( Eruption ) hoorde intussen van het publiek in de zaal dat ze haar “ I can't stand the rain” en “ One way ticket “ nog niet vergeten zijn.

Zelf had ze woorden vol lof voor organisatrice Darline Devos, en was daarnaast – zo te zien - ook heel blij ons nog eens te ontmoeten.

Binnenkort brengen we u hier een video met interviews en sfeerbeelden.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

Klik HIER voor de FOTO'S