Al geeft An-Sofie  Carly ( nr 7 ) hier de indruk nog altijd aan de 10 miles bezig te zijn, de finaliste staat hier wel degelijk samen met haar 13 medekandidaten op het podium van het Antwerpse “Hilton” hotel bij de finale van de “Miss Wellness Beauty 2016” verkiezing.

Die “10 miles” , vandaag gelopen in hartje Antwerpen, zorgde dan er ook voor  dat onze rit Lochristi Centrum-Antwerpen Groenplaats, via de Liefkeshoektunnel dan maar, bijna anderhalf uur duurde.

Maar geen erg, want de ontvangst was met een keurig afgewerkte receptie en een gestroomlijnd 3-gangenmenu , waar ook de pers mee aan tafel mocht, meer dan hartelijk te noemen.

 

 

 

Ex-Miss België Virginie Claes, met licht uitpuilend buikje wegens enkele maanden zalig zwanger en ex-Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans mochten de avond inleiden.

Virginie in het Frans wegens ook een Franstalige bij de finalisten en dus ook enkele Franstalige supporters in de zaal.

Er liepen er bij de kandidaten ook wel een paar rond met een licht uitpuilend buikje, maar dat was alleen maar omdat er ook dames met een maatje meer mochten meedoen.

Jury-voorzitter David Brocatus heeft daar tot nu toe nog geen last van en applaudissert hier als enige BV voor zijn mede juryleden ( sponsors en mensen uit de Wellness-sector ) die er allemaal verdomd knap uitzagen.

Let ook even op de knappe kapsels van alle dames hier op de foto.

Het heet hier niet voor niets “ Miss Wellness “, hé.

 

 

 

 

Eentje wijst de weg, en de rest volgt.

De mens blijkt nog altijd een kuddedier.

Al liep niet alles altijd synchroon, de choreografie heeft vanvond meer dan behoorlijk haar werk gedaan.

En ook het licht was  knap, zeker bij het bikini-defilé.

Wat minder kon gezegd worden van het geluid deze keer.

De verstaanbaarheid van de presentaties en dialogen liet meer dan eens te wensen over.

Knopjes bedienen is een kunst!

 

 

 

Normaal zijn ze met zijn drie, de “Soulbrohters”

Maar omdat Vincent Goeminne het nu te druk heeft met de revival van de “Dinky Toys”, moeten Charles ( Van Domburg ) en Wim ( Soutaer) het vandaag met hun tweetjes doen.

Het is altijd feest in het kot wanneer deze gasten het podium beklimmen.

Zelfs twee keer mochten ze dat doen vanavond.

Met songs als “ Alexandrie Alexandra “, “ De meeste dromen zijn bedrog “, “Je vais à Rio” en “Sweet Caroline” krijgen ze in een wip alle toeschouwers mee.

Met zo’n  400  waren die, dus je kan nagaan wat voor sfeertje er hing, drie hoog in het “Hilton”.

“Laat “ Soutaer” ook maar wat zingen, dan ga ik wel het meisje met het kroontje en lint van “Ms Universe” goeie dag zeggen”, denkt Charles dan.

Maar even later is hij alweer zelf het spul aan het dirigeren. 

 

 

Na veel danspasjes, defilés, een filmpje over de reis  en gelukkig een heel korte vragenronde in front van de jury, kwam men na het  showen van wat lumineuze galajurken al snel in zicht van de streep.

Maar niet vooraleer de bestuursleden  van het “Miss Wellness Beauty” comité nog even door de presentatrices naar hun bevindingen werden gevraagd.

 

 

 

En de “winner” is... Wendy Pauwels.

We hadden haar  bij de persvoorstelling vorig jaar in december al met stip als topfavoriet aangeduid.

Het kroontje staat de 33-jarige zaakvoerster van een kapsalon en make-up artieste uit Maaseik beeldig.

De kussen van haar eerste ere-dame, de 24-jarige An-Sofie Carly uit Jabbeke en tweede eredame Kennie Berckmans (21) uit Kampenhout zijn dan ook dik verdiend.

Omdat haar werk achter de scène vanavond niet te onderschatten was lieten we ook Anne Rondags, de partner van organsitor Patrick Matthys even voor de lens van onze fotograaf passeren.

(willy van bouchaute)

(foto’s : ivan bracke)

 

klik HIER voor DE FOTO'S

interview met Miss Wellness Beauty 2016 Wendy Pauwels, Patrick Matthys en Daisy De Cooman.