• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

Chef’s Place is de ontmoetingsplaats bij uitstek op Horeca Expo.

En traditiegetrouw ook de locatie waar dit culinair topevenement, dat nog tot en met donderdag 19 november doorgaat in Flanders Expo Gent,  wordt op gang getrokken.

Ceo Dirk Van Roy heette zondag op de officiële openingsreceptie alle genodigden en gasten alvast welkom.

Niet zonder één minuut stilte in te lassen als herdenking aan de slachtoffers van de tragische gebeurtenissen van vrijdag in Parijs.

 

 

 

Vorig jaar werd Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen hier nog gehuldigd als Culinaire persoonlijkheid van het Jaar.

Nu viel die eer te beurt aan Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps,

Liernu ,Namen), die eerder al dit jaar door Gault&Millau werd verkozen als “Chef van het Jaar”.

Onlangs opende de in Zuid-Korea geboren topchef ook  in Brussel een ietwat eenvoudiger restaurant (SAN ), waar alle gerechten in kommetjes en met een lepel worden geserveerd.

 

 

 

 

 Peter Goossens was hier net terug van zijn jurering bij de nationale selectie voor de culinaire wedstrijd Bocuse d’ Or, die hier enkele meters verder plaats vond.

Er stonden 5 Belgische kandidaten voor zijn jurytafel en het was uiteindelijk Peter Aesaert van de centrale keuken van Belgocatering die het ticket voor de Europese finale in Budapest binnenrijfde.

 

 

 

De keuken, die in Chef’s Place centraal staat opgesteld komt uit het brein van Herman Maes, die met zijn bedrijf Maes Inox ook de diamantoven in het Belgisch Paviljoen op de wereldexpo in Milaan leverde.

Habitué en vaste klant op deze stek zijn ook van vader en zoon Van Tricht (foto rechts), de bekende Antwerpse Kaasaffineurs die hier ook enkele nieuwe Belgische kazen etaleren.

Nieuw is dan weer de stand van Stijn Van Der Beken die de bezoeker laat kennismaken met de “Edelbrände & Destillate” van het befaamde Duitse huis

“Stählemühle”.

 

 

 

“Gent smaakt” staat er te lezen op de stand van de Gentse Hotelschool.

En het “statement” is helemaal terecht.

Zeker nu hier de nationale en internationale culinaire top vijf dagen lang verzamelt in de hallen van Flanders Expo.

Daar drinken ze ook bij “O’ de Flander” alvast een oeroude Vlaamse graanjenever op !

We gaan de komende dagen nog een paar keer langs bij “Horeca Expo”, en brengen u daarover uiteraard verder verslag uit.

(willy van bouchaute)

(foto’s ; ivan bracke)

 

Hier De Foto’s

 

Sfeerbeeld en interviews met Dirk Van Roy ( Ceo Artexis ),

Peter Goossens ( Hof van Cleve ) , Nancy Lippens ( Exhibition Manager ), Frederic Van Tricht (kaasaffineur) en Stijn Van Der Beken (Stählemühle)
 
 
 
interview met Annick De Splenter ( Gruut ) en passage O'de Flander.
 

 

Sfeerbeeld rond coffee ( Puro- Miko )

 

 

 

 

 

 

Miss België 2015 Annelies Törös poseert hier naast 30 jonge dames.

Aan ééntje hiervan zal ze op 9 januari 2016 haar kroontje moeten afstaan na een allicht slopende finale op het grote podium van het “Plopsa Theater” in De Panne.

Daar zal allicht wat meer ruimte zijn dan hier op het buitenterras van de Willebroekse “Carré”.

Want gisteren was het echt letterlijk drummen voor een plaatsje.

Het enige plaatsje op het terras waar het herfstzonnetje op dit uur nog vollop scheen.

 

Eens het persmoment voorbij kon men aan het grote werk beginnen.

En dat werd ingezet met flink wat danspasjes, die er best mochten zijn.

Net als de dertig nationale finalisten trouwens.

Sinds we deze verkiezing van wat dichterbij volgen , dat zal al zo’n zeven jaar zijn, hebben we nooit een sterkere lichting gezien dan deze.

Het verloop van de avond verliep volgens het zelfde stramien als vorig jaar, maar het tempo lag wel een versnelling hoger.

 

 

En er was ook gekozen voor een nieuw presentatoren-duo.

Virginie Claes ( gans rechts, foto 2014) werd vanavond Justine De Jonckheere en Noémie Happart (ziek) werd Guy D”Hooge.

Niet getransgenderd, wel gewoon vervangen.

En de sales-manager van de Miss België verkiezing deed het uitstekend.

Over de benen van Noémie mag hij dan wel niet beschikken ( om u wat op te vrolijken hebben we die hier maar bij gezet ), met de moedertaal van de Waalse had de man geen probleem.

“ Schrijf maar dat de nieuwe Luc Appermont is opgestaan “ grapte Guy na afloop.

Op het podium was hij al eerder best leuk uit de hoek gekomen.

Let ook even op de knappe tricolore das.

Bij het binnenkomen had hij ook nog eens een “ Red Devils “ sjaal om, maar die was hij intussen in de massa kwijtgespeeld.

Justine houdt dan weer vast aan haar vertrouwde kapsel, bijna even hoog als haar stem.

 

 

 

In Lebbeke ( Caroline Biss ) hebben ze knappe kledij in huis, en wat past daar beter in dan de ranke bodies van 30 knappe Miss België finalisten.

Kijk maar eens naar de “ladies in blue” op het middelste plaatje.

Stefanie Beerens ( Zottegem ), Stephanie Nouws ( Kalmthout ) en Bo Praet ( Laarne ) mag u van ons trouwens nu al met stip noteren.

 

 

 “After Eden“, het lingerie-merk doet het, gelukkig maar,  met niet te veel stof, maar wel met mooie.

Het tafereeltje kleurde perfect, met voor elk wat wils in verschillende maten en gewichten.

 

 

Als de dames ons de rug toekeren, zijn we al twee uur verder.

En het ging vooruit, waarmee de organisatie van ons goede punten krijgt.

Voor de meisjes was de show  blijkbaar heel intensief.

Vandaar dat ze hier en daar al wat op elkaar gaan leunen.

Of zou het kunnen dat ze nu al steun bij elkaar zoeken.

 

 

Je bent nooit te oud om te leren.

Sinds kort is ook “Cicrazy “ sponsor van Miss België.

Wij wisten bij God niet waarvoor dit stond.

Tot gisteren en het moment waarop deze knappe dame op ons afstapte met een eigenzinnig

“ dispencertje”  in de hand, waarin 10 staafjes staken die 5,99 euro kostten en waaraan je 500 keren ongebreideld kon slurken.

Wat hetzelfde is, zegt men, als het oproken van 2 traditionele pakjes sigaretten.

Maar wel gezonder, want er zit geen nicotine in.

Eens de e-sigaret van “ Cicrazy “ geproeft, steek je geen andere meer op.

Dat wordt gezegd althans.

En je hebt een “cicrazy” in allerlei smaken : o.a. ambré, bonbon, fraise, menthe et melon.

Sinds kort is daar ook nog banaan bijgekomen , en nog een paar andere smaakvarianten.

Eens 500 keren aan je “cicrazy” getrokken kan je ze gewoon in de afvalbak kieperen.

Herladen hoeft niet en kan ook niet.

En dan is er ook nog de laser-epilatie.

Tot hiertoe nooit zelf uitgeprobeerd, en dat zijn we ook niet van plan.

We hebben dan ook geen bikini in de kast hangen, laat staan een bikini-lijn.

Maar doeltreffend lijkt het wel, want alle bikini-lijnen van de dames op de catwalk lagen er heel verzorgd bij.

En wat komt knappe Barbara (Gandofli) hier op bovenstaande foto doen?

Ook dit zouden we bij God niet weten.

Maar we zijn er wel heel blij mee.

(willy van bouchaute)

(foto’s : ivan bracke)

 

Klik HIER voor DE FOTO'S

 

interviews met Joël Craenhals ( Carré) en finalisten Miss België 2016 Stefanie Beerens en Stephanie Nouws.