• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

Elena Castro Suarez mag zich sinds zaterdag de nieuwe Miss België 2019 noemen.

Elena is de 18-jarige dochter van Agnes, haar Belgische moeder, en Gregorio, haar Spaanse vader die op zijn zesde met zijn familie in Antwerpen is komen wonen.

Elena zit in haar eerste jaar rechtspraktijk aan de Hogeschool, maar gaat haar studies nu voor één jaartje aan de kant schuiven, en zo ook haar ultieme droom om het later tot procureur te schoppen even 'on hold' zetten.

Al op haar zesde ging ze zich, haar roots indachtig, toeleggen op het dansen van de flamenco. Eerst sierlijk, en, naarmate de leeftijd toenam, vuriger en sensueler.

Met die passie in het achterhoofd wou ze zich al op jonge leeftijd tonen aan de wereld.

In de zomer van 2015 merkten we haar voor het eerst op in het Kasteel van Wissekerke (Bazel ), waar ze ons meteen opviel tussen al die andere jonge meisjes die toen  meedongen naar de titel van “Young Miss Fashion 2016”.

We herinneren ons nog de woorden die we toen over haar in onze reportage schreven : “ de Antwerpse Elena Castro Suarez met het snoetje en de ogen om zó de cover van de modebladen te sieren “.

In oktober van datzelfde jaar stond ze dan ook met het lintje van eerste eredame “ Young Miss Fashion 2016 ” om de schouders op het podium van het Antwerpse Elckerlyc Theater.

En zie nu, 3 jaar later, zit ze hier op de troon in het midden van dat immense podium van het Plopsa theater in De Panne met het mooiste lint van het land om, en met een kroon op het hoofd waar niemand meer kan naast kijken.

Ook nu haalden we haar heel kort voor onze microfoon, en polsten erna even naar het geluk bij papa en mama, die onze woorden van toen blijkbaar ook nog niet vergeten waren.

 

 

Twee van haar 3 broers kwamen haar zaterdag aanmoedigen.

Mee poseren voor de foto hoort daar natuurlijk ook bij.

De finale verliep volgens het gekend stramien, zonder persoonlijke acts evenwel en met een badpakken- in plaats van een bikinidefilé.

Nochtans, hoe meer stof, hoe meer er kan opwaaien.

Het was de jaren 70 band “Hot Chocolate “ -of wat er voor moest door gaan - die met een medley van hun grootste hits het muzikale intermezzo mocht verzorgen.

In de jury zetelden naast o.a. de ex-Miss België iconen Ilse De Meulemeester en Annelien Coorevits ook gouden medaille aan de ongelijke leggers Nina Derwael.

Michael Lanzo mocht -naast jurylid spelen - de kandidaten bij de apotheose vocaal ondersteunen.

De finale werd door Ment Televisie live uitgezonden.

Mooi in beeld gebracht, al liep er bij de ondertiteling wel eens één en ander mis(s).

Geen Veronique De Kock als presentatrice, wegens (in de wandelgangen opgevangen) te hoog gestelde eisen, maar Virginie Claes.

En Virginie , die samen met Patrick Ridremont (AB3) de finale in goede banen leidde, deed dat uitstekend.

Virginie was trouwens de eerste Miss België (2006) die in onder het bewind van Darline Devos werd verkozen.

Alle verdere info over de finale op www.missbelgium.be

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

KLIK  HIER voor DE FOTO'S