• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

Er is een stukje geschiedenis geschreven zaterdagavond laat in “Plopsaland” De Panne.

Niet dat de Finale van Miss België op zich voor zo'n boeiende taferelen zorgde dat die absoluut voor het nageslacht in lijvige boeken moesten worden neergepend, maar het resultaat van 's lands meest bewogen verkiezing zorgde wel voor een primeur.

Met Angeline Flor Pua uit Borgerhout heeft organisatrice Darline Devos haar eerste Miss België met Aziatische roots beet.

En dat is nog lang niet alles, want als het even meezit wordt Angeline de eerste Miss België die als piloot aan de knuppel van een lijnvliegtuig zal zitten.

Het leek er zaterdagavond in De Panne zelfs even op alsof de ganse familie nu al aan de “gate” stond, klaar om te “ boarden “; met voorop een fiere Filipijnse moeder en een papa die ettelijke jaren terug per schip uit China in Antwerpen was beland, en daar “de mama “ had leren kennen.

 

 

De overwinning heeft Angeline niet cadeau gekregen, want met Zoé ( Brunet ) had ze niet alleen een straffe concurrente, maar ook de gedoodverfde favoriete naast zich.

Met Zoë zou er eindelijk weer een Waalse hebben kunnen winnen, maar het was mede door de “televoting” dat de blondine met het straffe kapsel genoegen moest nemen met het lint, en de titel, van eerste eredame.

Op de foto wordt de nieuwe Miss België ook nog eens geflankeerd door Dhenia Covens uit Vremde (alweer provincie Antwerpen ) , die tweede eredame werd.

Een “exotisch podium “, zoals Darline Devos het na afloop formuleerde.

 

 

En, zo ziet de top zes eruit.

Met gans links Lotte Van Lingen als derde eredame, naast haar Hélène Frederiks die vierde eredame werd, en uiterst rechts vijfde eredame Vanille Seurs.

 

 

Als ex-Miss België wil je soms wel eens weten waar de verschillen tussen nu en vroeger zitten!

Annelien Coorevits (MB 2007, gans links op de foto ) en Laura Beyne (MB 2012, tweede van rechts) mochten zelfs mee jureren..

Noémie Happaert (MB 2013, gans rechts onderwierp de kandidaten backstage aan een aantal al dan niet moeilijke vragen en Annelies Törös (MB 2015, naast Annelien) kwam samen met Lenty Frans (MB2016) zich dan maar eens kostelijk amuseren.

 

 

Schoon volk ook op de “after party” met onder andere modeontwerpster Bianca Samyn (midden op linkse foto) die vorig jaar Miss België finaliste Charlotte Rau kleedde.

De Roeselaarse ontwierp ook de kledij voor de Topmodel Belgium finalisten die zondag in het Lido in Parijs zullen strijden voor de titel.

Bianca wordt hier geflankeerd door één van haar modellen en Nancy Dedeyne van X-Gin, sponsor van de Miss België verkiezing

Ook Liesbeth Claus ( gans rechts op tweede foto van links en vorig jaar 3-de eredame ) kwam mee feesten, net als Leylah Alliet, de eerste eredame van MB 2015 , hier op de foto met de mama van MB 2017 Romanie Schotte.

Guy De Bels, die het heel druk had met het vullen van de (cava) glazen, nam toch even te tijd om te poseren met Jasmien (Mollekens) , de dochter van zijn collega.

Jasmien moest vanavond helaas al heel vroeg de wedstrijd verlaten, maar verloor daarom nog niet haar glimlach.

Niet altijd makkelijk op een avond als deze, waar alles meestal volgens een zelfde uitgetekend stramien verloopt, maar zonder duidelijk zicht op het eindresultaat.

Het bekendmaken van de uitslag was nu ook weer het spannendste moment.

Tenzij u voor de artiesten die de pauzes moesten opvullen was gekomen.

We waren ooit fan van “Gerard Lenorman “.

Wat had die in 1975 met “ Il “ een oneindig mooi liedje.

Heel wat minder bekend dan zijn toppers als “ Voici les clès “ (1976) , “ Si j'étais président(1980) “ en vooral “ La ballade des gens heureux” (1975), maar toch zo aangrijpend mooi gezongen.

Op 9 februari wordt de Normandier 73 jaar.

Normaal dat je op die leeftijd de hoogste noten niet meer haalt, maar van zijn vertolking van zijn “ La ballade des gens heureux “ zaterdag in Plopsland werden we absoluut niet “happy”.

Het podium halen” ?

Laat die ambitie maar over aan jonge meisjes die nu al dromen van het kroontje en de titel van Miss België 2019.

Inschrijven kan nu al : http://www.missbelgium.be

 

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

Klik HIER voor DE FOTO'S

 

Klik  HIER voor een sfeerbeeld en  interviews