• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

Het moet zowat vijf jaar geleden zijn dat we Sofie Vanlimbergen – toen al onder haar artiestennaam “Shi” – voor het eerst op een podium aan het werk zagen.

Niet zomaar op een geïmproviseerd opstapje bestaande uit enkele, in der haast bijeengeraapte, bierkratten in één of ander aftands achtergelegen cafézaaltje, maar wel degelijk op een immens groot en stevig podium.

Dat van het Casino Kursaal van Oostende nog wel (foto midden).

Blakend onder het licht van straf schijnende theaterspots, die de sterren van “De Nacht van Exclusief” die avond in de kijker zetten.

Aan haar stem te horen en aan haar présence op het podium te zien, wisten we toen al dat het niet eindeloos lang meer zou duren vooraleer de lichtbundels nog wat intenser op het frêle meisje uit de Kempen zouden stralen.

En zie, vijf jaar later, staan de camera's op haar gericht in dé lichtstad bij uitstek, Parijs.

 

 

Dat ervoor gekozen werd om de clip rond haar gloednieuwe single “ Je vis ma vie “ in Parijs te draaien is geen toeval.

Al van tijdens haar studententijd in Antwerpen, waar ze nu ook woont, heeft de “Balense” een voorliefde voor het Franse chanson, al stond ze intussen ook met diverse pop- en rockbands op het podium.

Werk van Piaf, Dalida, Patricia Kaas, Becaud, Aznavour, ze keek er al als jong meisje helemaal naar op.

Ook bij “big bands” was en is ze een graag geziene gaste.

Dat ze werd gevraagd om onder andere met “ The Stamps “, het vocale begeleidingskwartet van Elvis Presley, op het podium te staan, bewijst haar onmiskenbare talent.

Dat de nieuwe single voor Shi een Franstalige song zou worden stond dus al een beetje in de sterren geschreven.

Dat het een eigen nummer en geen cover is geworden, is mede te danken aan producer – componist Patrick Hamilton ( The Globe studio in Loppem ) en de Franse tekstschrijver Valentin Stuff , die voor Shi een song schreven die perfect haar immense ambitie weergeeft.

De camera's van Benjamin De Mulder en Michiel Van Durme ( Iceberg Ahead ), die in het zog van Shi ook enig mooie plekjes van Parijs laten zien, zoals Montmartre, de Jardin de Tuileries en de Pont Alexandre III., maken ook de clip tot een pareltje.

De clip is niet alleen op Ment TV te zien, maar wordt ook uitgezonden door een Caraïbische Televisiezender onder andere op Curaçao.

Een bevriende chocolatier uit Meldert bracht intussen zelfs al “Shi-pralines “ op de markt.

Ideaal om de clip vanuit je luie zetel te bekijken, op teevee of hieronder.

Je vis ma vie “ is ook te verkrijgen via iTunes en Spotify.