• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

Een zee aan licht en nog veel meer vrijdagavond op de “Place m'as-tu vu “ in Knokke.

Dat in schril contrast met de rest van 's lands meest mondaine badplaats.

De Nacht van het Zoute” stond vroeger altijd met stip in onze agenda genoteerd.

Wat was het ooit gezellig flaneren langs een voor het verkeer afgesloten Kustlaan met zijn braderie kraampjes en pop-up bars met hier en daar een uitgerolde rode loper.

Sfeertje dat afgelopen vrijdag ver te zoeken was.

Lag het aan het weer?

De lucht boven Knokke leek nochtans azuurblauw.

Te veel wind ?

Ook dat niet.

Te weinig volk?

De auto kwijtraken lukte pas op twee kilometer van het centrum.

Nu “La Reserve” niet langer meedoet was ook de openingsavond van “ Art Nocturne “ in het CC De Scharpoord al niet meer wat die eerder was.

Gelukkig was er nog de modeshow die Viviane Audenaert ( linkse foto ) traditiegetrouw voor Boetiek Marie Claire op het Albertplein organiseert.

Die maakte de trip naar Knokke dan weer toch ietwat de moeite waard.

De enige echte, grootste , styliste van België “ , zo noemde “Big Brother” Kurt Willem ( op de rechtse foto naast Joke Van de Velde, die ook meeliep ) haar bij de slotceremonie.

Een beetje bij het haar getrokken, maar met toch veel waarheid in.

Bloedmooie mannequins , die in een verschroeiend tempo mekaar op de catwalk afwisselden, zorgden er voor de nodige “oh” en “ah” 's.

Gianni Sennesael, in 2010 nog verkozen tot “Topmannequin 2011”, en onlangs nog als verleider op het “ Temptation “ eiland ronddwalend, liep er zelfs goedgemutst bij.

Je zou voor minder met “beauties” als Céline Breydels en Barbara Steeman ( 8 jaar terug nog op de cover van “Ché “, maar dan zonder rood hoedje en nog minder) aan je zijde.

Was u er zelf niet bij vrijdagavond op de “Place m'as-tu vu “, geen nood :  wij gunnen u hieronder een ruime blik achter de schermen en zetten u zelfs even op de eerste rij aan de catwalk.

(willy van bouchaute)

(foto's: andré buysse)