• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

 

 

Ze zijn intussen al bekend tot ver over onze grenzen, de tweejaarlijkse Schotse feesten op en rond het “Kasteel van Ooidonk “.

Het kasteel is eigendom van Graaf Henri 't Kint de Roodenbeke en gelegen in Bachte-Maria-Leerne, deelgemeente van Deinze.

Voor de vijftiende keer al zal het Kasteel van Ooidonk op zaterdag 19 en zondag 20 augustus gastheer zijn van “ De Schotse Dagen “.

Peter De Maertelaere, voorzitter van de gelijknamige vzw., sprak op de persconferentie zelfs over een driedubbel jubileum, want ook “ The Ghent District Highlanders” en de “ Vlaams Caledonische Society “ worden in de bloemetjes gezet. De eerste partner van de Schotse dagen bestaat eveneens 15 jaar, de andere zelfs 40.

 

 

Absoluut hoogtepunt wordt de Jubileumshow / “Taptoe” op zaterdagavond.

Het totaalspektakel van dans ( Vlaamse Caledonische Society en Ierse solodans van Nathan Baillieul ) , muziek ( pipeband Ghent District Highlanders en harpiste Inge Frimout ) en zang

( Marieke Bresseleers en Helena De Maertelaere) wordt geregisseerd door Filip Van Keer.

Helena is de dochter van de voorzitter en stond in mei als backingvocal op het podium van het Eurovisiesongfestival bij de Oostenrijkse inzending.

Verder zijn er, gespreid over de twee dagen : het “ Kriooltjes verhaal “, waar de kinderen ter plaatse kunnen aan meeschrijven, de vertellingen van Micky en Lady Snellie, de Schotse verhalen met Joe Bale, Shetland Sheepdogs, een unieke fototentoonstelling over Schotland van Fernad Dacquin en Bertin Leleu, de alternatieve Highland Games, vliegvissen en nog veel meer.

U kan er ook uw trouwbeloftes hernieuwen op zijn “ Gretna Green's “ of door een smid ( Broeder Kevin ) uw ijzer laten smeden terwijl het heet is.

( alle details op www.schotsedagen.be )

 

 

Ook culinair wordt Schotland naar Ooidonk gehaald.

Dat dit top wordt was op de persconferentie al te merken.

Chef-kok Felix Alen van “ Hof te Rhode “ in Diest kookte ooit nog voor het Koninklijk Paleis, en nu dus gedurende twee dagen in Ooidonk.

Onder andere gesmoord en gemarineerd Highland varken en ter plaatse gerookte wilde zalm

Balmoral” met honing en mosterd-jasje staan er op het menu.

Bart Van Cauwenberghe ( De Zwarte Vos/Deinze ) creëerde in 2009 speciaal voor de Schotse dagen zijn “Ballinda”-praline op basis van “ Glenfarclas “-whisky.

Op de persconferentie woensdag mocht iedereen daar nog eens van proeven, ook de graaf.

“ Straf spul “, zien we hem zo denken.

Dat waren de flessen whisky die Marc ( Bockstaele ) hier op de rechtse foto in de handen houdt ook.

Van dit Schots topproduct zal er op de Schotse dagen, hoe kan het ook anders, genoeg voorraad zijn.

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

KLIK Hier voor DE FOTO'S

 

De Schotse Dagen op zaterdag 19 ( van 11 u tot 21 u ) en zondag 20 ( van 11u tot 18u ) augustus 2017

entreeprijs: 10 euro ( kinderen tot 12 jaar gratis )

jubileumshow (19/8) 10 euro, met receptie 25 euro

Er is ook een openingsavond op vrijdag 18/8 om 19u30 met receptie in het kasteel en originele VIP avond met “lopend” buffet verzorgd door topchefs Felix Alen en Kurt Dekoninck en met muzikale omlijsting door Inge Frimout en de Joe Mullen Folkband.

Deelname : 95 euro per persoon.

Inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.