• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

Indrukwekkend, dat is het minste wat je van de foto's, die hier de muren van Guy Pieters Gallery aan het Albertplein in Knokke sieren, kan zeggen.

De wereldvermaarde Duitse fotograaf Wolfgang Volz, die eerder al door kunsthistoricus Werner Spies “Het oog van Christo en Jeanne-Claude “ werd genoemd, bewijst hier dat die benaming helemaal terecht is.

Dat de kunstfotograaf er zelf bij was op de vernissage vorige week, zegt veel over zijn respect voor de galeriehouder Guy Pieters.

De arm hier om de schouder van de kunstmecenas spreekt boekdelen.

 

 

Guy Pieters Gallery aan de “ Place m'as tu vu “ in het mondaine Knokke beschikt over twee zalen en om die als kunstenaar, in dit geval kunstfotograaf, in je eentje te vullen moet je al heel wat te bieden hebben.

Wij geven hieronder bij “ Hier de Foto's “ al een klein voorproefje van wat je te wachten staat.

Om zijn werk nog wat meer te duiden laten we Wolfgang Volz in onderstaand interview dan ook nog eens zelf aan het woord.

Dank zij de foto's van Volz krijgt de bezoeker te zien hoe immens groot het project dat Christo vorig jaar in juni op en rond het “Lago Iseo “ in Noord-Italië neerzette wel was.

220.000 kubussen in high-density polyethyleen dreven er op het water tussen Sulzano op het vasteland, en de eilanden Monte Iseo en San Paolo, bijeengehouden door pinnen en verankerd in de modderige bodem van het meer. En omspannen door een zeil in “dahlia-geel “, zoals Christo het zelf noemt.

Goed voor een wandeling van 3 km over water en nog eens anderhalve kilometer op het land.

Waar bij de eerste dag van het openstellen van het project meteen al 55.000 bezoekers aan begonnen. Zestien dagen kon men er van genieten, tot het op dag zeventien onherroepelijk werd afgebroken om te worden gerecycleerd.

Wie de komende dagen in Knokke de tentoonstelling rond dit wonderlijke gebeuren bezoekt moet zich zeker het bijhorende boek “ The Floating Piers “ aanschaffen.

Dat is ter plaatse verkrijgbaar, en laat je dank zij de magistrale foto's van Wolfgang Volz van naaldje tot draadje zien hoe het ganse project tot stand kwam.

Een “must have” in de bibliotheek van elke kunstliefhebber.

(willy van bouchaute)

(foto's : anne-marie couliez)

 

The Floating Piers “ in Guy Pieters Gallery (Albertplein 5 Knokke-Heist) loopt nog tot en met 9 mei en is elke dag, behalve op dinsdag, open van 11 u tot 19 u.

 Gelijktijdig is er nog de tentoonstelling “ Mel Ramos “ in de andere galerij van Guy Pieters op de Zeedijk nummer 753

 

 Klik HIER voor DE FOTO' S van “ The Floating Piers “ en “ Mel Ramos “

interview met kunstfotograaf Wolfgang Voltz