• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

foto's : Kevin Swijsen

vlnr. Cilou Annys (MB2010), Laurence Langen (MB2014), Noémie Happart (MB2013), Romanie Schotte (MB2017), Laura Beyne (MB2012), Lenty Frans (MB2016) en Justine De Jonckheere (MB2011)

 

Sinds de beroemde Antwerpse Nightclub “ Noxx “ de deuren sloot en er nu op dezelfde locatie een nieuwe naam (“Ikon”) aan de gevel prijkt, is het leven er niet meer hetzelfde.

En al zeker niet toen we vorige week vrijdagavond samen met onze fotograaf de danstempel in de Kotterstraat aan de Noordkaai binnenstapten.

Een overwegend Turks publiek zat er op stoeltjes aan de rand van een geïmproviseerde catwalk met heel veel geduld te wachten op wat komen zou.

Dat er iets zou komen was een feit.

De vraag was alleen wanneer.

Op de persuitnodiging die we van de organisatie van Miss België toegestuurd kregen stond nochtans te lezen dat 7 van hun (ex) missen, bijgestaan door een 3-tal (ex) eredames, er om 21 uur al hun eerste stappen in de outfit van een nieuwe modeontwerpster zouden zetten.

Een academisch kwartiertje kan er bij ons altijd af, en vandaag omdat we de mensen hier graag zien zelfs drie, maar wanneer om 21u 45 nog geen jurk aan ons is voorbijgegaan achtten wij het welletjes.

Gelukkig is er “Kevin”, die zich al jaren inzet voor de Miss België verkiezing en alle 7 Missen, die hier de revue passeren heeft weten kronen.

Zo krijgt u hier toch enkele foto's van de “show” en van zijn hand te zien.

De organisatie van de avond lag niet in handen van het Miss België Comité zelf, wel te verstaan.

 

foto's : kevin swijsen

Zoals u weet, of niet weet, deed Miss België jarenlang beroep op Deborah Velasquez om de jurk voor de Belgische kandidates bij de “Miss World” en “Miss Universe” verkiezing te ontwerpen.

Nu wordt het geweer van schouder veranderd en is men gaan aankloppen bij Ebru Koyuncu, een Belgische ontwerpster met Turkse roots.

En die roots komen al aardig naar boven als we de jurken hierboven bekijken.

De stoffen zijn niet alledaags en prachtig, en de snit is af en toe best pittig.

Zowel eredames Larissa De Castro en Stephanie Geldhof ( foto's links ) als de ex missen Laura Beyne, Noémie Happart en Cilou Annys stralen hier op de catwalk.

 

 

foto's : ivan bracke

Ebru Koyuncu, die in Gent haar “Atelier ExC “ runt, is al even knap als de jurken die ze ontwerpt.

Veel info over haar is er op het net niet te vinden, maar dat ze in het land van haar roots een bekend persoon is, mocht blijken uit de aanwezigheid van een Turkse nationale televisieploeg vrijdagavond in de Antwerpse “Ikon”.

En, nu maar hopen dat, eens de verkiezingen van Miss World en Miss Universe van start gaan, haar jurken tijdig ter plaatse geraken.

Ze hebben daar al eens hun hart moeten voor vasthouden bij Miss België.

Wie zich geroepen voelt om binnenkort ook eens in een jurk van Ebru Koyuncu rond te lopen, kan zich nu al inschrijven voor de nieuwe lichting van Miss België 2018. :

http://www.missbelgium.be/nl/schrijf-je-in

 

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke & kevin swijsen)

 

KLIK HIER voor DE FOTO'S (ivan bracke/backstage)