• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

 

En zeggen dat we nog zinnens waren om net voor de Kennedytunnel de eerste afrit te nemen en terug huiswaarts te keren.

Een uur stilstaan door het feit dat alweer één of andere idioot zichzelf heeft klemgereden in diezelfde tunnel doet een mens beseffen dat er nog weinig vooruitgaat in dit kl*teland.

Dan toch maar verder via de oude konijnenpijp, waar het ook al voor geen meter loopt, over de Singel, de Boudewijnsnelweg en afrit Ranst naar de Mallekotstraat nummer 75 in Lier.

Waar op het moment van onze entree op de “mezzanine” van Garage Leemans een aantal knap uitgedoste dames klaar staan om de trappen af te dalen naar hun eerste “moment of Glory”.

Met 22 zijn ze dit jaar, de finalisten van Miss Wellness Beauty 2017.

Twee konden er vanavond wegens familiale of andere omstandigheden niet bij zijn, dus zagen de fotografen er twintig aan hun lens voorbij gaan.

Volgens de organisatie was het dit jaar niet evident om uit het groot aantal inschrijvingen de meest geschikte kandidaten te halen.

Maar volgens ons is dat perfect gelukt, want wat we hier te zien kregen deed ons zowaar denken aan de gloriejaren van deze verkiezing, ettelijke jaren terug, toen “Beauty” nog niet in de naam stond, en het één van de knapste verkiezingen van het land was.

Maar kijk, “ l' histoire se répète “ en daar is de grandeur van weleer helemaal terug.

 

 

 Er is lang aan de weg getimmerd en dat de resultaten nu zichtbaar zijn is te danken aan de mensen afgebeeld op de linkse foto.

Organisator Patrick Matthys wordt hier knap en goed omringd door twee van zijn noeste medewerkers.

Anne Rondags (links) , in het echte leven de levenspartner van Patrick, staat in de brochure vermeld als “begeleiding dames “, “ hoofd techniek finaleshow” en ... “hoofd visagie”.

In het rennerswereldje, waar Patrick vroeger ook ooit nog zijn kunsten liet zien, zegt men wel eens “het hoofd en de benen”, maar sinds mooie Anne – die zelf ook nog meedeed aan deze verkiezing- meer achter de schermen fungeert dan ervoor, moet het grote publiek het alleen maar met het eerste stellen.

Hetzelfde geldt voor Daisy De Cooman – ook al met een Miss-verleden- die; naast etiquettecoach, als “hoofd styling” fungeert.

Tel daar ook nog eens de hoofden van Dave Ghysels, Angelique De Wiest en Jonina Wouters bij, en het team is compleet.

We zagen bij de finale van vorig jaar met de overwinning van de Limburgse Wendy Pauwels ( rechtse foto's ) de verkiezing al een ferme boost krijgen.

Na afloop van de persvoorstelling spraken we met alle afgebeelden op deze foto's, en we peilden bij Wendy toch ook nog even naar haar ervaringen als Miss Wellness Beauty 2016”.

We ontdekten hierbij dat het niet het alleen haar lintje, haar verdoken parel-piercing en glamoureuze stilletto's zijn die haar gelukkig maken, maar nog zo veel meer.

 

 

Traditiegetrouw wacht ons vanavond alweer de moeilijke taak om er drie meisjes uit te pikken, waarvan we persoonlijk denken dat die tijdens de finale op 23 april 2017- de verjaardag van onze fotograaf nota bene- in Salons Mantovani in Oudenaarde heel hoog zullen eindigen.

Niet simpel om slechts na één of twee passages zomaar een oordeel te vellen, maar we rekenen hierbij toch wel een beetje op onze ervaring in deze materie, en die liet ons nog niet zo vaak in de steek.

 

Als eerste, en met het nummer 1 dus, mocht Eveline Cours (Gent) de rode loper op.

17 pas, en kijk eens op de uiterst linkse foto met welke flair deze studente schoonheidsspecialiste in de lens van onze fotograaf kijkt.

Het wordt even later nog mooier als ze door presentatrice Cynthia Reekmans de microfoon in de handen wordt gestopt ( hier niet in beeld).

Wanneer ze het erna voor onze Go Pro camera mag uitleggen, weten we meteen dat onze keuze helemaal terecht is ( zie interview onder ).

 

July Nijs ( middelste foto's) wandelt over de catwalk alsof ze nooit iets anders heeft gedaan.

De 23 jarige brunette uit Hasselt straalt een hoop zelfvertrouwen uit.

Op die leeftijd al een eigen schoonheidssalon runnen is niet evident.

 

Ook 23 is Emily Vandevenne ( foto's uiterst rechts )

Emily is schoonheidsspecialiste en leerkracht schoonheidsverzorging.

En daar stopt het niet, hé.

Luister maar even naar het interview met haar, en u vraagt zich af waar ze de tijd haalt om al die plannen van haar uit te voeren.

En al komt ze uit Kermt, Emily kermt niet.

De blozende bolle wangetjes laten vermoeden dat ze het hier best naar haar zin heeft.

Drie stuk voor stuk geduchte kanshebbers voor het podium, maar laat ons daarnaast ook stellen dat we hier een heel sterk deelnemersveld zagen passeren.

 

 

Zo hadden we ook nog graag Veerle Delmont (28, uit Lubbeek) voor onze microfoon en camera gehaald, of Laura De Smaele (18, Zottegem).

Ook de blik van Jodie De Rycke (23, uit Eke) vinden we wel iets hebben.

Langbenige Jodie speelt op 23 april een thuisfinale, en dat heeft altijd zo zijn voordeel.

Benieuwd wie er in Oudenaarde met het lint en het kroontje naar huis mag.

Voor tickets en info : http://www.misswellnessbeauty.be/

 

(willy van bouchaute)

(foto's : ivan bracke)

 

KLIK HIER voor DE FOTO'S

 

interview met Patrick Matthys, Anne Rondags en Daisy De Cooman

 interviews met Emily Vandevenne en July Nijs

  interview Eveline Cours en Wendy Pauwels