Pico Bello is de “ Pico Veleta” Pata Negra de Trevélez Bellota Extra die hier door Guy Peers met finesse wordt getrancheerd.
Zo heet het in vaktaal.
Wie deze unieke stand in “Chef’s Place” zomaar voorbij liep weet niet wat hij heeft gemist.
“ Dit is zowat de “Rolls Royce” van alle Pata Negra’s “ klonkt het uit de mond van de man die al ruim twintig jaar invoerder is van hespen uit Trevélez, het hoogst gelegen dorp in Spanje.
De Waregemnaar, velen nog bekend van de Tv-progamma’s “De Mol “ en
“ Wie wordt de man van Phaedra?”, legt u in onderstaand interview haarfijn en met passie de onweerstaanbare eigenschappen van zijn product uit.
Als we twee stappen naar links zetten komen we bij “De Laet & van Haver” uit Hove terecht, die hier op de “Horeca Beurs” met een wereldprimeur uitpakt.
Luc De Laet die enkele jaren terug al zijn “Secreto 07”, rib-eye van het Spaanse runderras Rubia Gallega gerijpt in een marinade van 7 verschillende kruiden en specerijen, op de markt bracht komt nu met zijn “Butchers Gin”.
Een gin niet allen op basis van aromaten, maar ook op basis van gedroogd vlees (Secreto 07), wat dus meteen goed is voor een wereldprimeur.
In onderstaand interview geeft Peggy van Haver ( foto ) wat meer tekst en uitleg.
Zomaar weg raken uit “ Chef’s Place “, het kloppend hart van Horeca Expo wordt niet simpel.
“ The Belgian Barista Coffee (School) ” van Gérard Meylaers trekt ook onze aandacht.
Gérard is meester-koffiemaker en mag zich “barista “ noemen, wat zoveel betekent als “koffie-chef-kok “.
Meteen zal het ons duidelijk worden waarom.
De meester tovert voor onze ogen een meesterwerkje te voorschijn.
Een capuccino zoals we eerder alleen nog maar door die andere crack en werelkampioen in "koffie maken" Peter Hernou op Culinaria in Brussel hebben zien doen.
De creatie van Gérard Meylaers kan u in onderstaande video probleemloos volgen.
In hal 8, maar buiten “ Chef’s Place “ zien we op de stand van “ Prins en Dingemanse” deze delicatesse liggen.
Het Nederlandse bedrijf is vooral bekend om zijn mosselen, maar heeft ook een mooie selectie oesters in portefeuille.
Waarvan deze “connaisseurs“ ,om in visserstermen te blijven, “ het neusje van de zalm” zijn.
Account-manager Roland Dielman ( Marchant ) geeft onderaan in de video wat meer van deze délicatesse prijs.
Zou er zo iets bestaan als “Horeca-babes” , zoals op het autosalon?
Bij Cava Don Jaime pakken ze alvast uit met deze knappe topmannequin met Russische roots.
Bij elite drink “Noble” en de kruidenlimonade “Almdudler” mogen er zelfs twee charmante hostessen opdraven.
Almdudler is ook nog eens bekend van zijn slogan:
"Wenn die kan Almdudler hab'n, geh' i wieder ham!" ("Als ze geen Almdudler hebben, ga ik weer naar huis!").
En net als we dat willen doen komen we deze twee knappe schoonheden van
“ Lipton” tegen, die naar het schijnt de oplossing voor al je problemen hebben.
Op de stand van “Duroc d’Olives” maakt Hendrik Buysse (2-de chef 2 sterren restaurant “ De Kromme Watergang” in Breskens) dit heerlijk buikspekgerechtje klaar.
Over het product zelf geeft Bénédicte Dobbels in onderstaand interview meer uitleg.
Indrukwekkend !
Dat is het minste wat je van deze “Ben Martin Outdoor Kitchen“ kan zeggen.
Getekend, Herman Maes van “Maes Inox”.
Herman Maes ontwierp ook al de diamant-oven die in het Belgisch Paviljoen stond opgesteld op Milaan Worldexpo, maar dit is nog van een andere grootorde.
Dit fornuis kon en mocht alleen maar over de weg en dan nog onder politie-escorte naar Horeca Expo worden getransporteerd, als het eerst in Harelbeke in tweeën werd gesplist.
Eens hier in hal 5 aanbeland werd het opnieuw tot één geheel gelast.
Jesse Van Bosstraeten ( Brouwerij Het Anker Mechelen ) presenteert hier op Horeca Expo de “Gouden Carolus Indulgence, Whisky Infused”
Bij deze uitgave werd de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer (jaargang 2015) verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky uit een selectie Anker vaten.
“Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade” zegt hun website .
Maar onderaan in het interview zegt Jesse nog wat meer over deze godendrank.
Voor we huiswaarts trekken ontdekken we in de Vip-ruimte nog een nieuwigheid.
De Gin “Copperhead Black Batch“, die hier door een charmante leerlinge van
Hotelschool Spermalie wordt gepresenteerd is pas een drietal weken oud , en is de perfecte afsluiter van ons bezoek aan deze succesrijke beurs.
Vijf dagen culinaire verwennerij, ze kennen er wat van hier in Gent.
(willy van bouchaute)
(foto’s : marc de clercq)
Horeca Expo 2015 sfeerbeeld en interviews met Roland Dielman ( Marchant ) en Bénédicte Dobbels ( Duroc d' Olives )
Horeca Expo 2015 sfeerbeeld en interview met Gérard Meylaers (“ The Belgian Barista Coffee (School")
Horeca Expo 2015 sfeerbeeld en interview met Guy Peers, Peggy Van Haver en Jesse Van Bosstraeten