• WEBSITE BANNER EDIT 2a.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 3.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 4.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 5.jpg
  • WEBSITE BANNER EDIT 6.jpg

 

 

Chef’s Place is de ontmoetingsplaats bij uitstek op Horeca Expo.

En traditiegetrouw ook de locatie waar dit culinair topevenement, dat nog tot en met donderdag 19 november doorgaat in Flanders Expo Gent,  wordt op gang getrokken.

Ceo Dirk Van Roy heette zondag op de officiële openingsreceptie alle genodigden en gasten alvast welkom.

Niet zonder één minuut stilte in te lassen als herdenking aan de slachtoffers van de tragische gebeurtenissen van vrijdag in Parijs.

 

 

 

Vorig jaar werd Danny Van Assche van Horeca Vlaanderen hier nog gehuldigd als Culinaire persoonlijkheid van het Jaar.

Nu viel die eer te beurt aan Sang-Hoon Degeimbre (L'Air du Temps,

Liernu ,Namen), die eerder al dit jaar door Gault&Millau werd verkozen als “Chef van het Jaar”.

Onlangs opende de in Zuid-Korea geboren topchef ook  in Brussel een ietwat eenvoudiger restaurant (SAN ), waar alle gerechten in kommetjes en met een lepel worden geserveerd.

 

 

 

 

 Peter Goossens was hier net terug van zijn jurering bij de nationale selectie voor de culinaire wedstrijd Bocuse d’ Or, die hier enkele meters verder plaats vond.

Er stonden 5 Belgische kandidaten voor zijn jurytafel en het was uiteindelijk Peter Aesaert van de centrale keuken van Belgocatering die het ticket voor de Europese finale in Budapest binnenrijfde.

 

 

 

De keuken, die in Chef’s Place centraal staat opgesteld komt uit het brein van Herman Maes, die met zijn bedrijf Maes Inox ook de diamantoven in het Belgisch Paviljoen op de wereldexpo in Milaan leverde.

Habitué en vaste klant op deze stek zijn ook van vader en zoon Van Tricht (foto rechts), de bekende Antwerpse Kaasaffineurs die hier ook enkele nieuwe Belgische kazen etaleren.

Nieuw is dan weer de stand van Stijn Van Der Beken die de bezoeker laat kennismaken met de “Edelbrände & Destillate” van het befaamde Duitse huis

“Stählemühle”.

 

 

 

“Gent smaakt” staat er te lezen op de stand van de Gentse Hotelschool.

En het “statement” is helemaal terecht.

Zeker nu hier de nationale en internationale culinaire top vijf dagen lang verzamelt in de hallen van Flanders Expo.

Daar drinken ze ook bij “O’ de Flander” alvast een oeroude Vlaamse graanjenever op !

We gaan de komende dagen nog een paar keer langs bij “Horeca Expo”, en brengen u daarover uiteraard verder verslag uit.

(willy van bouchaute)

(foto’s ; ivan bracke)

 

Hier De Foto’s

 

Sfeerbeeld en interviews met Dirk Van Roy ( Ceo Artexis ),

Peter Goossens ( Hof van Cleve ) , Nancy Lippens ( Exhibition Manager ), Frederic Van Tricht (kaasaffineur) en Stijn Van Der Beken (Stählemühle)
 
 
 
interview met Annick De Splenter ( Gruut ) en passage O'de Flander.
 

 

Sfeerbeeld rond coffee ( Puro- Miko )